Подобно на много други райони, които също страдат от жестоките

...
Подобно на много други райони, които също страдат от жестоките
Коментари Харесай

Езерото Титикака може да пресъхне заради екстремните горещини

Подобно на доста други региони, които също страдат от жестоките последствия от климатичните промени, водата в огромното езеро, ситуирано в Андите на границата сред Боливия и Перу, е на път да доближи рекордно ниско равнище.

 

В световен проект юли беше най-горещият месец, регистриран въобще, като продължителните интервали на суша се отразиха изключително тежко както на хората, по този начин и на животните.

 

Нивото на водата в Титикака сега е единствено с 30 сантиметра над най-ниската точка, записана през 1996 година, сподели Лусия Валпер от боливийската работа по метеорология и хидрология. Тя означи, че в някои елементи на страната сушата може да продължи до ноември.

 

Земеделците в прилежащата община Хуарина обезверено се нуждаят от помощ.

 

Езерото е ситуирано на 3800 метра надморска височина, което го прави още по-уязвимо на слънчева радиация, сигнализират специалисти от боливийския механически университет " Оруро ".

 

В последно време огромни плодородни региони край крайбрежията на Титикака се трансфораха в пустиня.

 

Сушата в Южна Америка засегна и сериозно значимия селскостопански бранш в Аржентина. Международният валутен фонд показва, че вследствие на това аржентинската стопанска система тази година ще се свие с 2,5%.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР