Подобна база няма и в Италия, призна спортният директор на

...
Подобна база няма и в Италия, призна спортният директор на
Коментари Харесай

Джузепе Кормио: Левски ще продължи да изгражда шампиони - организацията и условията в клуба са шампионски

Подобна база няма и в Италия, призна спортният шеф на Лубе след визитата си в спортна зала " Левски София ". И разгласи: Ще растем дружно!

Спортният шеф на " Кучине Лубе " (Чивитанова) Джузепе Кормио беше на работна среща в България по покана на управлението на волейболен клуб " Левски София ". Двете страни взеха решение да бъде подписан контракт за дълготрайно партньорство сред настоящия волейболен първенец на Италия и българския клуб. Джузепе Кормио даде особено изявление за формалния уебсайт на ВК " Левски София ".

- Господин Кормио, какви са вашите усещания от визитата в България, от базата на " Левски София " и видяното от работата с младите волейболисти?

- Подобни условия няма и в Италия. Дори центърът на италианската федерация в Милано не е толкоз добър и функционален, както базата на " Левски ". Останах доста прелестно сюрпризиран и изумен. Познавайки Владимир Николов и Андреа Буратини, и говорейки с тях авансово, не ми бяха описали всичко в цялостни елементи и какъв брой хубаво е в действителност. Практически, преди да видя със личните си очи, не чаках чак сходно нещо.

- Какво може да чакаме от партньорството сред " Лубе " и " Левски "?

- Ние желаеме да се развиваме и даже бихме желали да се поучим по какъв начин можем да развиваме детско-юношески спорт и да имаме разполагаем такива изключителни и функционални пространства за спорт, което е доста значима част от развиването. " Лубе " е тим на извънредно равнище, един от най-хубавите в света. Искаме да подобрим и надградим базата, която " Левски " има, за развиването на младите волейболисти. Да дадем опция на младите надарени играчи, на тези, които покажат, че го заслужават, един ден да може да играят в " Лубе ", до момента в който в това време чакаме българският шампионат да се развива през годините и един ден да стане на равнище като италианския.

Ние не сме тук, с цел да вземаме играчи. Много по-лесно е да изчакаме някой да стане добър и да го вземем след това. Ние имаме " ноу хау " по какъв начин се получават нещата на най-високо равнище, " Левски " има доста гении. Вярвам, че това е шампионска примес за бъдещето. Вярвам, че с добра взаимна работа може да извлечем най-хубавото и за двата клуба, и за волейболистите. И да растем дружно.

- Получихте фланелка на " Левски " с №11 - номер, с който е играл Владимир Николов и с който в този момент ще играе в " Лубе " синът му Александър Николов. Как приемате символиката на този подарък?

- Очаквах №22. 11+11, тъй като и за двамата се грижех като за мои синове. Но Владо не е добър в математиката. (Смее се.) Имах Владо като мое дете, аз го заведох в Италия, само че за жалост бяхме дружно единствено една година. Беше особена година, в която спечелихме първата си купа всички дружно. Вярвам в Алекс, уповавам се и му поисквам да успее да повтори достиженията на татко си, а в случай че реализира повече, всички ще сме щастливи.

- Колко огромно доказателство е за продуктивността на школата на " Левски " фактът, че Алекс Николов - новото попълнение на един от най-силните тимове в света - " Лубе ", произлиза точно от тази школа?

- Алекс не би трябвало да го считаме за най-голямото доказателство, тъй като има ДНК, което му дава преимущество спрямо други деца. Очакваме от " Левски " да създаде първенци, които не са синове на първенци. Но това в действителност го чакаме, тъй като организацията, изискванията и вложенията в " Левски " са шампионски. Клубът работи чудесно и това се вижда. Тук е и един доста добър треньор, който познавам, тъй като сме работили в " Тренто ", когато и Владо беше там - Андреа Буратини. С него спечелихме първата си купа в " Тренто ". Но да има подобен клуб, в който се построяват огромни първенци, е привилегия за всяка страна, за всеки град. Сигурни сме, че ще има и други първенци, които ще излязат от клуба. При тази база, при всички подсигурени условия, съм сигурен, че ще има резултати. Единственото, което остава, е да ги изчакаме. Но аз съм сигурен, че ще дойдат скоро. Всички предпоставки са налице.

- Готов ли е Алекс Николов за титуляр на най-високото равнище?

- Това би трябвало да го покаже той. За да взема това момче, значи имам вяра в неговите качества. Естествено, аз не съм треньор и не мога да дам съответният отговор на въпроса. Това, което знам сигурно, е, че в случай че желае да играе, той би трябвало да го показва на игрището - в тренировките и на мачовете. Но аз съм убеден, че той ще може да се бори, убеден съм, че има всичко да развие капацитета си, още повече, че конкуренция са му и три момчета на неговата възраст. При всички положения най-важното си остава какво ще покаже той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР