Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност за 13

...
Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност за 13
Коментари Харесай

Нов жълт код: Дъжд и гръмотевични бури в половин България

Жълт код за интензивни превалявания и гръмотевична интензивност за 13 области на страната издаде за през днешния ден Националния институт за метеорология и хидрология /НИМХ/. Предупреждението е в действие за областите Велико Търново, Видин, Враца , Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Смолян, София – област, Стара Загора. Там чака количествата дъжд да са сред 20 и 35 мм за 24 часа .

Прогнозата е за забележителна облачност, купеста и купесто-дъждовна . В обособени региони ще има и гръмотевични стихии , има условия за местни интензивни феномени, обилни количества на преваляванията и за градушки. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24° , в София – към 19°.

Над Черноморието облачността ще е променлива , над южното крайбрежие по-често забележителна и там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност . Ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици, над 2700 m преваляванията ще са от сняг.

При естествени феномени: Какво би трябвало да знаем за компенсацията от застрахователи?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР