Подложен на обстрел за повтаряне на руската и китайската пропаганда,

...

В понеделник Белият дом разкритикува забележките на Лула по време на неотдавнашното му пътуване до Китай, че Вашингтон "насърчава войната" в Украйна и че Киев споделя вината за конфликта.

"Бразилия повтаря руската и китайската пропаганда, без изобщо да се вглежда във фактите", заяви пред репортери говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби, а Украйна също изрази гнева си от коментарите.

В понеделник Лула се срещна в Бразилия с руския?06:56:04" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Подложен на обстрел за повтаряне на руската и китайската пропаганда," onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Бразилският президент Лула осъ | BGNES

Подложен на обстрел за " повторение на съветската и китайската агитация ", президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва във вторник ясно осъди " нарушаването на териториалната целокупност " на Украйна от страна на Русия.

В понеделник Белият дом разкритикува забележките на Лула по време на неотдавнашното му пътешестване до Китай, че Вашингтон " предизвиква войната " в Украйна и че Киев споделя виновността за спора.

" Бразилия повтаря съветската и китайската агитация, без въобще да се вглежда във обстоятелствата ", съобщи пред кореспонденти представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби, а Украйна също изрази гнева си от мненията.

В понеделник Лула се срещна в Бразилия с съветския външен министър Сергей Лавров, който през седмицата е на посещаване в няколко латиноамерикански страни.

Вчера бразилският президент настоя, че въпреки държавното управление му да " осъжда нарушаването на териториалната целокупност на Украйна ", то също по този начин пази " политическо решение на спора посредством договаряния ".

Лула приказва по време на обяд в чест на гостуващия румънски президент Клаус Йоханис.

Във вторник основният външнополитически консултант на Лула Селсо Аморим дефинира рецензиите към своя шеф като " неуместни ".

" Имаме няколко допирни точки (с Русия), само че в разнообразни моменти Бразилия осъждаше... нахлуването в Украйна ", сподели той.

Бразилия не се причисли към западните страни в налагането на наказания на Русия за нейното навлизане и отхвърли претенции за доставка на муниции за Украйна.

В понеделник Лавров съобщи, че Русия е " признателна на нашите бразилски другари за ясното им схващане на зародилата обстановка. Благодарни сме за желанието им да допринесат за намирането на способи за споразумяване на тази обстановка ".

Лула предложи основаването на група от страни, които да посредничат във войната, съобщи Агенция Франс Прес.

Лавров беше във Венецуела във вторник, а също по този начин ще посети Куба и Никарагуа - все страни, чиито леви държавни управления са под глобите на Съединени американски щати и са в несъгласие с Вашингтон./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР