Подкрепяните от Москва сепаратисти в източния украински регион Донбас и

...
Подкрепяните от Москва сепаратисти в източния украински регион Донбас и
Коментари Харесай

В Донбас и Херсон ще има референдуми за присъединяване към Русия

Подкрепяните от Москва сепаратисти в източния украински район Донбас и в Херсон обявиха, че от 23 до 27 септември ще проведат референдуми за присъединение към Русия.

Според публични лица и осведомителни организации гласуването ще се организира в самопровъзгласилите се Донецка (ДНР) и Луганска (ЛНР) република, а също по този начин и в окупиран Херсон. Руският президент Владимир Путин призна двете републики в Донбас за самостоятелни малко преди да изпрати войски в Украйна през февруари. Присъединяването им към Русия би представлявало сериозна ескалация на военните дейности в Украйна, заяви Агенция Франс Прес.

" Народният съвет реши... да дефинира дните на референдума за 23-27 септември " , съобщи формалният представител на сепаратистите Денис Мирошниченко, представен от Луганския информативен портал.

Малко по-късно формалната осведомителна организация на Донецк разгласи, че на нейна територия референдумът ще се организира на същите дати.
В настрана изказване водачът на самопровъзгласилата се ДНР Денис Пушилин изиска от Путин да прегледа опцията районът да стане част от Русия " допустимо най-скоро ".

" Многострадалният народ на Донбас заслужава да бъде част от Великата страна, която постоянно е считал за своя Родина ", съобщи Пушилин в обществените мрежи.

Контролираната от Русия Херсонска област в Южна Украйна също ще организира референдум за присъединение към Русия от 23 до 27 септември, заяви назначеният от Москва началник на региона Владимир Салдо.

" Сигурен съм, че влизането на Херсонска област в състава на Руската федерация ще обезпечи нашата територия и ще възвърне историческата правдивост ", написа Владимир Салдо в изказване в обществените мрежи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР