Подкрепяме създаването на бързи зелени коридори за ваксинирани и хора,

...
Подкрепяме създаването на бързи зелени коридори за ваксинирани и хора,
Коментари Харесай

Николова: Подкрепяме бързи зелени коридори

Подкрепяме основаването на " бързи зелени коридори " за имунизирани и хора, които към този момент са се възстановили от COVID-19, като в същото време не се лимитират пътуванията на останалите туристи. 

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на видеоконференция на министрите на туризма на Европейския съюз.

Николова бе безапелационна, че безвредното и безпроблемно пътешестване и отворените граници са от главно значение за съживяването на туристическия бранш.

По нейни думи това би трябвало да докара до възобновление на туристическата екосистема и интернационалната подвижност.

Според нея би трябвало да се разработи цялостна европейска тактика за развиване на туристическия сектор в сходство с задачите на Договора за действието на Европейски Съюз.

Тя изясни, че при пандемията най-отчетливите трендове при туризма у нас са неотдавнашното развиване на вътрешния туризъм, наклонността за прекосяване към други типове превоз, които спадат към по-безопасните и персонализирани типове, нараснал интерес към СПА, уелнес, медицински и балнео туризъм, както и насочване към по-малките курорти и места за настаняване с по-малък капацитет.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР