Подкрепям пулмолозите за това не те да издават направления за

...
Подкрепям пулмолозите за това не те да издават направления за
Коментари Харесай

Експерти скочиха за коронавируса! Какво обявиха

" Подкрепям пулмолозите за това не те да издават посоки за PCR проби, тъй като те са извънредно малко, в този момент са заети с постCOVID признаците на пациентите.

Нуждаещите се ще се струпват пред кабинетите и евентуалните вирусоносители могат да основат заплаха за останалите пациенти ", това сподели в „ Твоят ден “ по NOVA NEWS доцент Любомира Николаева-Гломб от Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Според нея Коронавирус вълната не си е отишла, откакто имаме над 1400 инфектирани през днешния ден.

" Риск има, тоава, че понижава, не значи, че изчезва ", акцентира тя.

Проф. Гломб добави, че заболеваемостта от Коронавирус сега е два пъти по-голяма от тази от острите респираторни болести.

Световната здравна организация към този момент в няколко брифинга припомня, че към момента пандемията не е завършила и още е прекомерно рано да обявим победа над Covid-19. В някои страни стартира да се следи повишаване на новите случаи ". Това сподели пред БНР проф. Радостина Александрова, вирусолог от Българска академия на науките.

Вирусът не си е отишъл и по всяка възможност той няма да си отиде, посочи тя и добави, че е доста значимо имунизацията да продължи и да се следи смяната на геномът на този ковид, с цел да бъде медицината готова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР