Подкрепата за проф. Тодор Кантарджиев от лекари и други хора

...
Подкрепата за проф. Тодор Кантарджиев от лекари и други хора
Коментари Харесай

Медици в Шумен изразиха подкрепа към проф. Кантарджиев

Подкрепата за проф. Тодор Кантарджиев от лекари и други хора продължава.Те желаят той да бъде върнат на поста.

Освен в София и медици от Шумен се оповестиха в негова отбрана. В декларация те оцениха навременната и съответна помощ на професора за преодоляване на спешната обстановка в шуменската болница, която беше на второ място в страната по приети в болница пациенти.

Според шуменските медици на проф. Кантарджиев се дължи въвеждането на PCR проучванията и въвеждането на антигенните проби, както и разкриването на 6 референтни лаборатории. Като негова заслуга медиците дефинираха и обезпечаването на ваксини за здравните служащи у нас.

" Тука сме събрали, желая първо да кажа две неща, не на митинг, а в поддръжка на проф. Кантарджиев, който е един несъмнено потвърдил се ослепителен сътрудник с големи знания в епидемиологията и инфекциозните заболявания ", съобщи доктор Десислава Найденова от МБАЛ-Шумен.

" Обиждащо е методът, по който го пенсионират, няма да употребявам клишета като реваншизъм и принуда, само че повярвайте ми, мисълта ми не е по-далече от тези две думи, и аз бих желала да попитам министъра къде беше той по време тази зараза, за какво в този момент има мнение и ни афишира за убийци, тъй като сме на челните места по смъртност в Европейския съюз ", сподели доктор Росица Страшимирова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР