Подкрепата за първите две политически сили е почти еднаква. Ако

...
Подкрепата за първите две политически сили е почти еднаква. Ако
Коментари Харесай

Маркет линкс: ГЕРБ-СДС води с под 1% пред ИТН

Подкрепата за първите две политически сили е съвсем идентична. Ако изборите бяха през днешния ден, ГЕРБ-СДС биха получили 19,7% от гласовете, а „ ИТН “ – 18,8%.

Това сочи изследване на организация „ Маркет линкс “ по поръчка на Би Ти Ви. Данните са измежду 1075 пълнолетни българи в интервала 18-25 юни по методите на прякото-лично изявление и онлайн анкета.

По думите на социолога Добромир Живков при тази разлика на изборите на 11 юли не може да се каже коя политическа мощ би била първа. Той позволи, че през тази седмица нещата могат да се извърнат и има трендове, които дават малко по-висока тежест на сюжета Има Такъв Народ да бъде първа политическа мощ.

„ През последния месец отчитаме прочут спад в поддръжката за ГЕРБ-СДС, която слага границата под въпрос “, разяснява пред Би Ти Ви социологът.

„ На изборите не можем да кажем сигурно кой е пръв. Има опция Има Такъв Народ да бъде първа политическа мощ, тъй като се регистрира спад за ГЕРБ-СДС “, съобщи Живков.

Данните към този момент демонстрират, че ГЕРБ-СДС е първа мощ с 19,7%, втора е партията на Слави Трифонов с 18,8%.

Българска социалистическа партия е трета мощ с 16,9%. Демократична България събира 12,5%, ДПС- 9,5%, а ИМВ - 5,4%.

Българска социалистическа партия и Демократична България са партиите с най-висока готовност. По думите му има българи, които се двоумят сред трите протестни партии.

Разликата сред Демократична България и Движение за права и свободи мъчно би намаляла, тъй като и двете партии черпят поддръжка от чужбина.

„ При „ Демократична България “ има външна страна, която сега се пробват интензивно да привлека. Доколко този развой ще бъде сполучлив ще предопредели и третото място “, изясни Добромир Живков.

Патриотичните партии обаче не съумяват да минат 4-процентната преграда съгласно данните на " Маркет линкс ". Социологът обаче посочи, че резултатът може да бъде малко по-различен и действителността сега даже може да е покрай 4-те %.

Социолозите регистрират много висока заявена подготвеност за гласоподаване. Социологът допусна, че тя ще е към тази на изборите на 4 април. 58% са дали отговор, че ще гласоподават на идния избор.

По думите му е мъчно да се допусна каква роля ще изиграе машинното гласоподаване по отношение на изборната интензивност.

Общественото доверие в служебното държавно управление е високо. Към сегашния миг българското общество утвърждава дейностите му. Разликата сред държавното управление и премиера е минимална – надлежно 42% и 43%.

От „ Маркетн линкс “ са проучили и настройките по отношение на глобите „ Магнитски “ и дали те са основателни. Според 57% те са основателни, съгласно 17% - не, а 26% не знаят.

По тематиката за отношението на българите към включване на предприемачи и политици в листата „ Магнитски “ сподели, че множеството интервюирани са съгласни с действието на Държавния департамент.

Данните са от взаимното изследване, финансирано и осъществено от Би Ти Ви и „ Маркет линкс “ измежду 1075 пълнолетни българи в интервала 18-25 юни по методите на прякото-лично изявление и онлайн анкета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР