Подкрепата за крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия намаля до

...
Подкрепата за крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия намаля до
Коментари Харесай

Подкрепата за германската крайнодясна партия "Алтернатива за Германия" намаля до 17% и стигна най-ниското си ниво от месеци

Подкрепата за крайнодясната немска партия " Алтернатива за Германия " понижа до най-ниското си равнище от юни 2023 година и стигна 17%, съобщи през днешния ден ДПА. " Алтернатива за Германия " губи 1% спрямо предходната седмица, сочат данни, оповестени от малките екрани Ер Те Ел и Ен Те Фау.
 
Според Ен Те Фау това е най-лошият резултат за партията в изследвания от юни предходната година. В последните седмици в Германия се следи вълна от митинги против десния екстремизъм. Стотици хиляди излязоха по улиците в редица градове, обявявайки се също и срещу " Алтернатива за Германия ".
 
Протестите бяха провокирани от информация в медиите, разкриваща загадка среща на крайнодесни екстремисти, на която са участвали и няколко представители на АзГ. На срещата участниците са разискали проекти за всеобщо депортиране на мигранти.
 
В днешното изследване консервативният опозиционен блок на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз, както и новата популистка партия на Сара Вагенкнехт, също означават спад с един процентен пункт и получават надлежно 30% и 4%.
 
От друга страна, поддръжката за Свободната демократическа партия, която е по-малкият съдружен сътрудник в десноцентристката ръководеща коалиция на канцлера Олаф Шолц, се е нараснала с 1%. По този метод за пръв път от година тя стига прага от 5% поддръжка, нужни за влизане в Народното събрание, заяви Ен Те Фау.
 
Германската социалдемократическа партия на канцлера Олаф Шолц получава 15% поддръжка, " Съюз 90/Зелени " – 14%, а опозиционната партия " Левите " е подкрепена от 3%. Това значи, че и трите партии резервират същите резултати, каквито и миналата седмица. Повече от 2500 души са взели участие в изследването, направено от института " Форса " в интервала от 13 до 19 февруари.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР