Подкрепата за консервативния блок на канцлера Ангела Меркел Ангела Меркел

...
Подкрепата за консервативния блок на канцлера Ангела Меркел Ангела Меркел
Коментари Харесай

Над една трета от германците не са решили как ще гласуват

Подкрепата за консервативния блок на канцлера Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила се е намалила, а над една трета от германците още не са сигурни по какъв начин ще гласоподават на парламентарните избори на 24 септември, демонстрира социологическо изследване, представено от Ройтерс.

Подкрепата за християндемократите е спаднала с два пункта до 36 %, само че те си остават най-голямата политическа мощ, демонстрира седмично изследване, направено от организация "Форшунгсгрупе вален " за телевизия Цет Те Еф. Тази за лявата Германска социалдемократическа партия се е покачила с един пункт до 23 %. Приятелски настроената към бизнеса партия "Свободни демократи " и антиимигрантската "Алтернатива за Германия " (АзГ) си разделят третата позиция с по 10 %. Трийсет и девет % са споделили, че още са несигурни по какъв начин ще гласоподават. Проучването е направено от 12 до 14 септември, като за задачата са запитани 1383 гласоподаватели. Топкандидатът на Алтернатива за Германия Александер Гауланд прикани германците да спрат да изкупуват виновността си поради нацисткото минало и да се гордеят с немските бойци, били се в двете международни войни, съобщи ДПА.

Във видео в канала в "Ютюб " на Алтернатива за Германия, Гауланд съобщи, че Германия си е разчистила сметките за закононарушенията, осъществени през 12-те години ръководство на нацистите. По думите му никоя друга страна не е завършила с черните страници от историята си по този начин, както Германия. Видеото е от негова тирада, изнесена на 2 септември на протест на крайнодясна секта на Алтернатива за Германия в източния немски град Кифхаузер. "Ако французите с право се гордеят с императора си, а британците - с Нелсън и Чърчил, то ние имаме правото да се гордеем с достиженията на немските бойци в двете международни войни ", сподели Гауланд сподели пред тълпата в Кифхаузер.

Вермахтът - въоръжените сили на нацистка Германия, в които са се присъединили елементарни жители през Втората международна война - е известно, че е взел участие в жестокости като всеобщите убийства на евреи и комунисти. Министърът на правораздаването Хайко Мас написа в "Туитър ", че "всеки, който приказва по този метод, би трябвало да бъде упрекнат в десноекстремистки възгледи ". По думите му АзГ все по-открито демонстрира същността си. На изборите на 24 септември ще могат да вземат участие наужким и малолетни. За тях ще бъдат отворени общо 1600 изборни секции в Германия, като гласовете им няма да бъдат взети поради при оповестяването на формалните резултати. Инициативата е на юношески организации, които желаят да насърчат политическата ангажираност измежду младежите. Участниците в този избор би трябвало да са под 18 години и няма потребност да имат немски паспорт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР