Подготвят въоръжени протести във всичките 50 щата на САЩ, а

...
Подготвят въоръжени протести във всичките 50 щата на САЩ, а
Коментари Харесай

ФБР: Въоръжен щурм в 50 щата при импийчмънт на Тръмп

Подготвят въоръжени митинги във всичките 50 щата на Съединени американски щати, а също и пред законодателните здания и пред Капитолия във Вашингтон, която бе щурмувана на 6 януари от последователи на Тръмп. Протестите се възнамеряват от тази седмица най-малко до деня на встъпване в служба на новоизбрания президент Джо Байдън на 20 януари.

Това се споделя във вътрешен бюлетин на ФБР, представен от ABC News.

През последните дни ФБР е получил информация и за група, призоваваща за „ взлом “ против държавни, локални и федерални съдилища и административни здания, ако президентът Доналд Тръмп бъде отхвърлен от служба преди края на мандата си, оповестява dariknews.bg.

Групата възнамерява също по този начин да „ щурмува “ държавни офиси във всеки щат в деня, в който встъпва в служба Джо Байдън, без значение дали щатите са дали гласовете на електоралните си комисии за Байдън или за Тръмп.

" ФБР получи информация за разпозната въоръжена група, която има намерение да пътува до Вашингтон на 16 януари “, написа в бюлетина. " Те предизвестиха, че в случай че Конгресът се опита да отстрани президента Тръмп посредством 25-ата корекция, ще последва голямо въстание. "

Според документите, зад тези проведени старания стои гневна крайнодясна група, известна като Boogaloo.

В документа се показва, че придвижването Boogaloo има вяра, че " въстанието против държавното управление е неизбежно и някои считат, че би трябвало да се форсира графикът на въоръжени антиправителствени дейности, водещи до революция ", оповестява dir.bg.

Както бе упоменато, членовете на придвижването приканват за " взлом " против съдилища на всякакво равнище, държавни и административни здания преди инаугурацията на Джо Байдън идната сряда, 20 януари - и в самия ден.

Федералните чиновници на правоприлагащите органи посъветваха полицейските организации да усилят ограниченията за сигурност в държавните здания в цялата страна след щурма в Капитолия на Съединени американски щати, оповестиха източници от правоприлагащите органи пред ABC News.

В същото време, Министерстото на защитата на Съединени американски щати позволи разполагането на 15 000 военни във Вашингтон по време на инаугурацията на Джо Байдън. Това е декларирал шефът на Националната армия на Съединени американски щати военачалник Дениъл Хокансън, осведоми The Washington Post, представен от standartnews.com.

В американската столица към този момент се намират 6 000 гвардейци, а точният брой на военнослужащите ще зависи от настояванията на федералните сътрудници. Близо 10 000 от тях ще са на терен още в събота, с цел да оказват помощ за логистиката и връзките.

Властите не разрешиха до 24 януари достъпа на туристи до Монумента на Вашингтон - мястото, от което в сряда стартира шествието против Капитолия, приключило с взлом на Народното събрание и лишило живота на петима.

На 7 януари Конгресът на Съединени американски щати утвърди Байдън за президент, а инаугурацията му е планувана за 20 януари, напомня Марица.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР