Подготовката за среща на президентите на Русия и на Турция

...
Подготовката за среща на президентите на Русия и на Турция
Коментари Харесай

Путин звънна на Ердоган за 70-годишнината му. Готвят се за среща, но след изборите в Русия

Подготовката за среща на президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган е в ход, само че тя не е в графика до президентските избори в Русия през март. Това съобщи през днешния ден прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" До изборите – не. До изборите и по този начин има задоволително сбит график и задоволително напрежение за президента (на Русия). А и на господин Ердоган (графикът) е много под напрежение. Но подготовката за контакти на най-високо ниво тече, ние това сме го казвали неколкократно. Тази контакти ще се осъществят, само че в този миг, в който по най-хубавия метод ще дават отговор на графиците и на двамата президенти ", сподели Песков.

В началото на месеца се появиха информации за подготвяно посещаване на Путин в Турция на 12 февруари, само че по-късно тези проекти бяха отсрочени, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Днес Путин поздрави Ердоган по телефона за 70-ия му рожден ден. Двамата са удостоверили взаимното предпочитание за по-нататъшно всестранно задълбочаване на връзките сред Русия и Турция и са се договорили за продължение на контактите между тях, се споделя в известието.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР