Подготовката за прехвърляне на зенитно-ракетни комплекси Patriot вече е започнала

...
Подготовката за прехвърляне на зенитно-ракетни комплекси Patriot вече е започнала
Коментари Харесай

Започна подготовка за прехвърляне на системи Patriot в Украйна


Подготовката за прекачване на зенитно-ракетни комплекси Patriot към този момент е почнала и Украйна чака тяхното разполагане допустимо най-скоро. Това разгласи министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба по време на брифинг, съобщи Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8777
" Миналата година финализирахме революционно решение да се дават на Украйна американски системи Patriot, както се договориха водачите на Украйна и Съединени американски щати, Володимир Зеленски и Джоузеф Байдън. Ние високо ценим тази стъпка на Съединени американски щати. Очакваме разгръщането на Patriot допустимо най-скоро. Подготовката за прехвърлянето на тези системи към този момент е почнала “, разгласи министърът.

Първият посланик на Киев добави, че Зеленски и целият дипломатически екип интензивно работят върху нови решения за доставка на нови типове западни оръжия. На първо място, става дума за доставка на танкове и друга бронирана техника от западен пример.

Министърът означи, че няма подозрение, че в близко бъдеще украинската войска ще разполага с спомагателна огнева мощност.

Като част от нов пакет от помощ на стойност 1,85 милиарда $, Съединени американски щати ще дават на Украйна зенитно-ракетни системи Patriot, които доста ще укрепят противовъздушната и противоракетната защита на страната. Способен е да поразява въздушни цели на разстояние до 150 км, Patriot се смята за една от най-хубавите системи за противовъздушна и противоракетна защита в света
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР