Подготовката за изпращането в Турция на руските системи С-400 е

...
Подготовката за изпращането в Турция на руските системи С-400 е
Коментари Харесай

Стар: Подготвя се изпращането на С-400

Подготовката за изпращането в Турция на съветските системи С-400 е измежду водещите тематики на турския щемпел през днешния ден.

В информации, озаглавени " Подготвя се изпращането на С-400 " ( " Стар " ) и " Продължава подготовката за изпращането на системите С-400 " ( " Акшам " ), изданията цитират турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който през вчерашния ден съобщи, че не престават подготовките за изпращането в Турция на съветските зенитно-ракетни системи С-400, предава Българска телеграфна агенция.

Транспортирането на системите С-400, които станаха причина за пораждане на рецесия сред Турция и Съединени американски щати, ще стартира тази седмица, както се планираше. Очаква се през седмицата да стартира предаването на ракетните комплекси на Анкара. По този метод Турция ще стане първата страна членка на НАТО, която купува С-400, разяснява в. " Дирилиш постасъ ".

Макар от известно време Съединени американски щати да заплашват Турция, че в случай че купи съветските системи, ще й наложат наказания и може да я изключат от взаимния план за произвеждане на изтребителите Ф-35, президентът Ердоган не направи стъпка обратно. Ердоган счита, че анулацията на едно взето решение " не подхожда на Турция ", написа изданието.

Според информация на " Дирилиш постасъ " първите батареи ще бъдат ситуирани във военновъздушната база " Мюртед " (бившата Военновъздушни сили " Акънджъ " край Анкара). В базата " Мюртед " към този момент са завършили подготовките за разполагането на системите, в региона е построен и надзорен център.

Има възможност системите С-400 да бъдат ситуирани и в регионите на Измир, Истанбул, Хатай, Анталия, прибавя вестникът.

Решението на някогашният турски вицепремиер Али Бабаджан да напусне ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) е водеща тематика на опозиционния в. " Сьозджу " тази заран.

" Разделяне на пътищата в ПСР " - това е заглавието на вестника по тематиката, поместено на първата му страница.

Али Бабаджан, който е измежду създателите на ПСР, през вчерашния ден разгласи, че напуща групировката. Има информации, че Бабаджан се приготвя за образуване на нова партия, написа изданието.

Вестникът помества фотография на Бабаджан (който е бил министър на стопанската система и на външните работи) и на президента Ердоган, под която е посочено, че преди 18 години двамата са тръгнали по общ път.

14 години Бабаджан участваше в управлението на ПСР, общо 13 години е бил министър. Вчера той сложи точка на всичко това, написа " Сьозджу ".

При сегашните условия Турция има потребност от напълно нова визия за бъдещето си, уточни през вчерашния ден Бабаджан.

Опозиционният " Сьозджу " написа, че в Анкара се приказва за още идни оставки от редиците на ПСР. Има възможност партията да бъде напусната от изтъкнатите й членове Садуллах Ергин, Бешир Аталай, Мехмет Шимшек, Мехмет Айдън и Нихат Ергюн. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР