Поддържането на обувките чисти е важно за добрия външен вид.

...
Поддържането на обувките чисти е важно за добрия външен вид.
Коментари Харесай

Как най-лесно да почистим обувките си след дъжда

Поддържането на обувките чисти е значимо за положителния външен тип. Старите хора споделят: „ Ако искаш да схванеш какъв е един човек, погледни обувките му. ” Редовната грижа за тях е неотменна част от всекидневието на всеки, който държи на себе си и на положителната хигиена.
Понякога обаче те се снабдяват с упорити петна, които не могат да бъдат отстранени с елементарна гъбичка за разчистване на обувки.
Петна от вода по кожени обувки и ботуши елементарно се почистват с малко оцет. Изцапаните сектори се третират със остаряла четка за зъби, щедро натопена в оцет. След това кожата се подсушава с памучна забрадка.
При носене белите маратонки и изобщо гумените подметки с времето получават жълтеникаво-кафяв нюанс, а тук-там се снабдяват с черни петна.
За да бъде възвърнат цветът им, доста ефикасна е използването на паста за зъби:
1. С мокра забрадка избършете калта и прахоляка от обувките.
2. Изцедете малко паста за зъби и със остаряла четка за зъби търкайте няколко минути по нечистата повърхнина. Трябва пастата да се разпени.
3. Накрая попийте мръсотията с влажна забрадка и след това подсушете обувките. Вече са още веднъж бели.
Най-трудно се поддържат велурените боти и ботуши. Те са доста красиви, меки и комфортни, по тази причина всяка жена се изкушава да ги има.
Велурът е неестествен или натурален. Естественият велур се създава от агнешка, телешка или еленска кожа, която се обработва и мъхоподобното покритие остава от външната страна. Това ги прави доста капризни при разчистване.
Кални, мазни и мръсни петна се отстраняват, като първо обувката би трябвало да бъде изчеткана със специфична четка за велур. После по цялото й продължение се минава с влажна забрадка – наложително е да се търка единствено в една посока. Така мръсните петна ще изчезнат, велурът отмерено ще получи идентичен цвят.
В случай, че въпреки всичко някое леке остане, то може да бъде сполучливо отстранено с пила за нокти. С нея се обработва петното, като деликатно се пили до неговото изгубване. Не би трябвало обаче доста да се натиска, с цел да не се получи хлътналост върху велурената материя.
Ако обувки, маратонки, ботуши придобият неприятна миризма, тя без старания може да бъде отстранена с натурални артикули. Вътрешността на обувките се почиства с памучни тампони, напоени в лимонен сок. След което обувките се оставят да изсъхнат. Зловонието се изпарява.
Още по-лесно е почистването на вътрешността на обувките със сода за самун. Тя унищожава бактериите, водещи до неприятните миризми. За задачата е задоволително единствено да се сипе малко сода вътре в обувките, да се остави там няколко часа, а след това да се изхвърли.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР