Поддържането на хигиена в хладилника не е лесна задача, особено

...
Поддържането на хигиена в хладилника не е лесна задача, особено
Коментари Харесай

7 трика, с които да поддържате хладилника чист

Поддържането на хигиена в хладилника не е лесна задача, изключително в случай че той е претъпкан с храна.
Вместо да чистите мръсотията, пробвайте да употребявате кутии за предпазване и да отбраните рафтовете с някакви подложки.
Тук сме подбрали препоръки, които ще ви оказват помощ да поддържате хладилника спретнат и да съкратите времето за разчистване, в случай че нещо се обърка.
1. Поставете транспарантно фолио или силиконови подложки
Поставете силиконови или пластмасови подложки в хладилника, поучава dom.mail.ru. Можете също да употребявате стреч фолио, с цел да покриете с него цялата повърхнина на рафтовете. С обикновена отбрана можете да поддържате хладилника си чист. Дори в случай че нещо се разсипе или разлее, няма да се постанова да сваляте рафтовете, с цел да ги чистите.
2. Съхранявайте сосовете в кошници- органайзери
При непрекъснато потребление на соса опаковката, в която се съхранява, постоянно се замърсява. За да не оставяте в хладилника лепкави следи, направени от мръсната опаковка, използвайте обособен органайзер за сосове. Ще бъде елементарно да се извади и измие, когато се замърси, и ще съхранява всички сосове на видно място, тъй че няма да забравите да изхвърлите тези, които са с изминал период.

3. Поставете зеленчуци и плодове в специфични кошници
Измиването на зеленчуците или плодовете доста ще редуцира периода им на валидност. Следователно, домакините държат тези артикули в хладилника да са по този начин, както са донесени от магазина. По рафтовете остават следи от нечистотия, разнообразни трохи и от време на време би трябвало да изтривате мястото за предпазване на зеленчуци и плодове. За да ви е по-лесно, съхранявайте зеленчуцитв и плодоветв в специфични кошници, до които елементарно можете да стигате и да миете при положение на замърсяване.
4. Използвайте абсорбатори на миризми
В домашния ледник не постоянно е допустимо вярно да се провежда пространството. За да избегнете случаите всички артикули да поемат миризмата на най-ароматния в хладилника, използвайте специфични абсорбатори на миризми. Поставете ги на рафт или ги залепете на вратата, според инструкциите. От домашните артикули можете да употребявате коричка стандартизиран самун. Поставете го върху чинийка и го оставете на рафта в хладилника.
5. Съхранявайте лепкавите храни в кутии
Съхранявайте сирене, салами, салами и други храни, които могат да станат лепкави и да нацапат рафта, в обособени кутии. На пазара се оферират кутии, които са подобаващи за сирене или салами.
6. Слагайте съдове с чисто дъно в хладилника
Избършете дъното на тенджерата или тигана, преди да ги оставите в хладилника. След готвене там може да останат късчета храна или да се образуват въглеродни отлагания, които ще оставят следи в хладилника. Така ще си спестите двойна работа и няма да се постанова още веднъж да миете рафтовете.
7. Махнете меките опаковки и сложете продуктите в кутии
Ако купувате прясно мляко, извара или други пакетирани храни в мека опаковка, помислете дали да не употребявате кутия, с цел да съхранявате отворената опаковка в хладилника. Добър вид е да излеете течността в бутилка с компактно прилепнал похлупак. Това ще понижи риска от разливане на храна по рафтовете и замърсяване на повърхностите. В такава обстановка ще бъде доста по-лесно да почистите една кутия, в сравнение с да миете целия ледник.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР