Подавам оставка като председател на групата съветници в Столичния общински

...
Подавам оставка като председател на групата съветници в Столичния общински
Коментари Харесай

Калоян Паргов подава оставка като председател на групата на БСП за България в Столичния общински съвет


Подавам оставка като ръководител на групата съветници в Столичния общински съвет (СОС). Това съобщи досегашният ръководител на БСП-София и на групата общински съветници на " Българска социалистическа партия за България " в СОС Калоян Паргов, заяви пресцентърът на софийската партийна организация.

Председателят на Градския съвет би трябвало да има инструментите за правене на политика. Това значи, че той би трябвало да има още един детайл и той е обвързван с локалната политика, локалната власт и Столична община. За да има опция да прави политика и да бъде свободен в своите дейности, аргументира се Паргов.

Той съобщи алегорично ключа от Градската организация на новоизбрания ръководител на БСП-София Иван Таков.

Паргов напомни, че с Таков са работили дълги години един до друг и в партията, и в общината. " Искам да му пожелая от сърце триумф, кураж, здрави нерви в това, което му следва до края на мандата през 2024 година. Убеден съм, че той има нужните качества, че има нужните пълномощия и ще се оправи с тази голяма отговорност, защото е минал през всички равнища на партийната подчиненост от най-ниското до най-високото, на което беше определен в снощната конференция ", уточни Паргов и добави, че знае, че този стол е доста парещ, защото е седял на него девет години.

Калоян Паргов показа, че починалият му татко му е завещал едно предписание " Пазете правилата! " и добави " Пазете тима! ".

" Показахме и се надявам в действителност цялата партия да ни чуе, че обединяването в името на правила и дела е допустимо ", съобщи новият ръководител на БСП-София Иван Таков и посочи, че приема гласовете на делегатите като огромна отговорност.

Той сподели, че е наясно, че този пост изисква доста качества, които към този момент има, и е убеден, че ще се оправи.

" През последните две години съм заместник-председател по партийната активност на Градския съвет, познавам доста добре градската организация и съм наясно с работата, която би трябвало да се свърши, с цел да стане организацията по-ефективна, защото следващата година ни предстоят локални избори. Това ще бъде най-голямото тестване в последните години за Градската организация ", съобщи Иван Таков, представен в прессъобщението.

Днес, в 18.00 часа, ще има съвещание на общинските съветници, на което ще бъде определен нов ръководител на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет, се показва още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР