Подалият оставка председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров е завел гражданско

...
Подалият оставка председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров е завел гражданско
Коментари Харесай

Цацаров си връща на Петков, съди го за 15 000 лева

Подалият оставка ръководител на КПКОНПИ Сотир Цацаров е завел гражданско дело против премиера Кирил Петков, заяви в. " Сега ", като цитира два неназовани източника. Цацаров желае да получи 15 000 лева обезщетение за непозволено увреждане по Закона за отговорностите и договорите, който гласи, че " всеки е задължен да поправи вредите, които отговорно е предизвикал другиму. Във всички случаи на непозволено увреждане виновността се допуска до доказване на противното ".

Според Цацаров Кирил Петков го е увредил на 14 януари, когато се включи в новините на бТВ, с цел да заяви, че е лишен достъпът му до класифицирана информация. Цацаров изяснява в исковата си молба, че министър председателят е внушил, че той е подал оставка като началник на антикорупционната комисия поради отнетия допуск. Всъщност обаче не било по този начин, тъй като той подал оставка ден преди да му бъде спрян достъпът до държавна загадка.

На 25 февруари Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) и прокуратурата оповестиха, че на Сотир Цацаров не е бил лишен достъпът до класифицирана информация преди да хвърли оставка. Цацаров назова това политически стимулиран акт и сподели, че ДАНС е била принудена от премиера Петков и вътрешния министър Бойко Рашков да го остави без достъп до класифицирана информация. Поводът били съмненията за така наречен " ЦУМ-гейт ".

Шефът на КПКОНПИ в оставка изиска и прокуратурата да го ревизира поради думите на Кирил Петков, че " има последици от изнесената от Цацаров класифицирана информация и казусът евентуално ще бъде предаден на прокуратурата ". Държавното обвиняване отхвърли да го проверява.

" Сега " оповестява още, че Сотир Цацаров е завел дело за 15 000 лева и против някогашния боен министър Бойко Ноев. В изявление за бТВ Ноев твърдеше, че " Бойко Методиев Борисов дружно с Гешев и Цацаров са главните проводници на съветското въздействие в България. Опитите и саботирането на следствията на терористичната и подривна дейност на съветските специфични групи в България, гърмежите в българските оръжейни фабрики, тровенето на български жители, съветския " Турски поток ", прекъсването на диверсификацията и строителството на газопровода с Гърция - всичко това е директно въздействие на съветската страна в България посредством български политици ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР