Подадох оставка, защото смятам, че така е достойно след изборите.

...
Подадох оставка, защото смятам, че така е достойно след изборите.
Коментари Харесай

Нинова: ДПС ни дърпа килимчето

Подадох оставка, тъй като считам, че по този начин е почтено след изборите. Оттеглих я пред конгреса, поради събитията след подаването на оставката.

По две аргументи. Започна търговията за Българска социалистическа партия. Започнаха да си събират лобита. Виждах по какъв начин всичко, което правихме през последните години, изтича, разсипва се.

Втората причина, партията бе в ступор. В момента, в който потеглиха ползите по структурите в Българска социалистическа партия, този ступор прерасна в яд. Започнаха заявления. Но започнаха да връщат партийни книжки.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БТВ. Тя бе посетител в предаването " Тази заран ".

Преглътнах егото си, тъй като щяха да разсипят партията, съобщи в студиото Нинова.

И изрази страдание, че представителите на опозицията в партията през вчерашния ден на съвещанието на 49-ия конгрес не са се изказали.

Опозицията не пожела почтено съревнование, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Искам да кажа на социалистите, е те не се продават. А на българите желая да кажа - има една партия, която не се продава, сподели Нинова.

Запитана кои са предприемачите, които са търгували в левицата, тя сподели, че няма да заяви имената си. Нинова описа за пратеник, който имал заем в банка, бил викан в банката и му било казано, че заемът му ще бъде дължим, в случай че не се държи " както би трябвало " на конгреса.

Случилото се на конгреса доста ме зареди, получих сила и мощ, благодаря на тези хора, сподели още в студиото на БТВ Нинова.

„ Всичко ще преглътна, само че няма да приема Българска социалистическа партия да я обезличат и завладяват от вътрешната страна. Още при настоящ ръководител се изявиха новите претенденти за ръководители. Затова споделих да изчакат. Вчера получих доста мощна поддръжка от Конгреса. Бях се обезверила, само че получих нова сила и мощ “, показа Нинова. 

„ Не ме е било боязън, безапелационна бе Нинова. Ще направя всичко допустимо, с цел да спре хаосът в Българска социалистическа партия и да се готвим за локалните избори. Имаме вероятност като партия, увери тя. Много пъти съм правила опит да спра вътрешните несъгласия в Българска социалистическа партия, само че се продънвам. Спорът не е идеалогически. Това са сътрудници, наранени от промяната в партията. Все още диря решения “, акцентира Корнелия Нинова. 

Лидерът на Българска социалистическа партия си изясни офанзивите на опозицията в измененията на устава, които вкараха мандатност в депутатите. " Спорът не е идеологически, поколенчески, единствената разлика е Истанбулската спогодба ", посочи Корнелия Нинова. В отговор на въпрос по рецензиите на Атанас Мерджанов, че в партията се внасят разграничителни линии Нинова сподели, че би коментирала, в случай че " тези телевизионни смелчаци бяха станаха през вчерашния ден да кажат своето мнение ". 

Запитана какви са връзките й със Сергей Станишев Нинова сподели, че са комплицирани. " Колегиални са ни връзките, на здравей - здрасти, разменихме няколко думи на премиерата на Ламбо ", уточни водачът на Българска социалистическа партия. " И до през днешния ден получаваме рецензиите за тройната коалиция, за целувката с Местан ", не скри Нинова.

" В ГЕРБ им следва това, което ние вършим. Движение за права и свободи взе доста изострен обществен завой, влязоха на наш терен - обществени закони, ниско Данък добавена стойност на самун, обстановката в Народното събрание след изборите е доста друга ", безапелационна бе Нинова. 

Партийната дотация не би трябвало да става един лев, тъй като това ще е краят на многопартийната система и началото на диктатурата на една партия, предизвести Корнелия Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР