Подадената от Корнелия Нинова оставка не е искрена, а представлява

...
Подадената от Корнелия Нинова оставка не е искрена, а представлява
Коментари Харесай

Опозицията в БСП: Оставката на Нинова е уловка!

Подадената от Корнелия Нинова оставка не е откровена, а съставлява „ измама “, защото лидерката на социалистите си е направила сметката и ще се върне още веднъж отпред на партията. Това подозрение показват някои от членовете на управлението на Българска социалистическа партия, които от доста време насам подлагат на критика методите и дейностите на Нинова.

„ Съзираме измама, че сякаш някой от управлението желае да предпоставят нещата – сякаш подаваме оставка, с цел да останем или подаваме оставка с ясното схващане, поемайки политическата отговорност “, сподели пред Нова телевизия Атанас Мерджанов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

„ Точно в това е уловката, за която желая да подчертая. Уставът е безапелационен – при подадена оставка би трябвало един от заместниците да извършва длъжността на ръководител до провеждането на конгресното съвещание, което би трябвало да дефинира идващия ръководител. Очевидно желанията на Нинова са скрити. Тя не беше задоволително правилна да ги съобщи пред Конгреса, тъй като на няколко пъти се организира гласоподаване, с което беше отхвърлено предлагането да бъде избран един от заместниците да бъде краткотрайно изпълняващ длъжността. Съгласете се, че съгласно нашия правилник, Конгресът единствено установи оставката, а дотогава има разнообразни разпоредителни дейности, които избрания от Националния съвет заместник-председател би трябвало да изпълнява  в длъжността си на ръководител. Наистина Нинова подаде оставка, само че тук са уловките в това нейно политическо деяние, защото се предложи в дневния ред да влезе точка, обвързвана с правила за директен избор, което е противоуставно. Според устава органите са годни до приключване на цялостния мандат на настоящия Конгрес, Национален съвет и всички органи по места ”, изясни още той.

„ Оттук нататък Конгресът би трябвало да направи доста прецизен разбор, да заседава умно и откровено, а не прелиминарен, който ни се сервира сега ”, счита Мерджанов.

" Нещата са задоволително тревожни за социалистите, защото ни предстоят още по-отговорни избори на есен – за локална власт. Никой от членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия не може да бъде удовлетворен от оставката, още повече, че става въпрос за една поредна загуба на партията на миналите напълно неотдавна европейски избори, защото упованията, които бяха измежду българските жители и декларираните позиции от страна на Българска социалистическа партия беше победа, нещо повече  - беше отправена и поръчка за предварителни избори и беше изведена парламентарната група от Народно събрание и бих добавил отвън политическия живот ”, сподели още той.

Той беше безапелационен, че на този стадий няма да се кандидатира за ръководител на Българска социалистическа партия.

Мерджанов съобщи, че ще се търси метод да се върне остарялото уставно състояние, съгласно което ръководителят да бъде избиран от Конгреса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР