Под патронажа на Комисията по здравеопазването в Народното събрание ще

...
Под патронажа на Комисията по здравеопазването в Народното събрание ще
Коментари Харесай

Парламентът е домакин на инициативи за Световния месец на ендометриозата

Под патронажа на Комисията по опазването на здравето в Народното събрание ще бъдат показани самодейностите, проведени във връзка Световния месец на ендометриозата.

На 4 март в 11.30 часа в Народното събрание ще бъде публично открит тематичен информативен щанд.

Инициативата е на фондации „ Ендометриоза и репродуктивно здраве “ и „ Искам бебе “, които провеждат акция за повишение на информираността за положението ендометриоза. Предвижда се през месец март да има разнообразни събития, които имат за цел да покачат чувствителността на обществото към болестта и да поддържат всички дами с тази диагноза. Инициативата тази година е под наслов „ Една от 10 “, защото данните в международен проект са, че всяка десета жена е наранена от ендометриоза.

Сред самодейностите на фондация „ Ендометриоза и репродуктивно здраве “ в интервала от 1 до 31 март е и акция за безвъзмездни прегледи на дами с ендометриоза или фамилна обремененост и изразен болков синдром. В нея са декларирали предпочитание да се включат експерти от 11-те най-големи лечебни заведения за женско и репродуктивно здраве в България. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР