Под надзора на Специализираната прокуратура се извършват действия по разследване,

...
Под надзора на Специализираната прокуратура се извършват действия по разследване,
Коментари Харесай

Прокуратурата уведоми МВнР за пореден руски шпионин у нас

Под надзора на Специализираната прокуратура се правят дейности по следствие, взаимно с Държавна организация „ Национална сигурност “, по формирано наказателно произвеждане по член 104 от Наказателен кодекс.

Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. 

В хода на следствието е открито, че лице, ползващо се с дипломатически имунитет, прави активност, изразяваща се във евентуално нерегламентирано събиране на информация от национално значение. Същият е упълномощен като „ първи секретар “ в Посолството на Руската Федерация. 

Горното съставлява нарушаване на член 41 от Виенската спогодба за дипломатическите връзки. С оглед на това, основният прокурор уведоми министъра на външните работи за събраните в хода на следствието данни за евентуално осъществено закононарушение от страна на представител на дипломатическата задача на Руската Федерация в София за предприемане на дейности по подготвеност.

По-рано основният прокурор Иван Гешев разяснява следващото следствие за шпионаж.

Защитата на българския народен интерес би трябвало да бъде приоритет за всички държавни институции. Това посочва главният прокурор Иван Гешев в обява посредством формалния си профил в обществената мрежа Туитър.

Той също по този начин пожелава успех в следствието на Специализираната прокуратура, взаимно с ДАНС, за евентуално осъществяван шпионаж в интерес на Руската федерация.

По-рано днес от спецпрокуратурата дадоха брифинг, на който стана известно, че се проверяват двама чиновници на ДАНС и един чиновник на министерство за шпионаж в интерес на Русия

По данни на прокуратурата, все още на брифинга, по случая нямаше арестувани лица и такива с повдигнати обвинявания.

От ДАНС оповестиха на обособена конференция, че на двамата чиновници на организацията им е лишен достъпът до постройката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР