Под каква форма са изгонени трябва да ни кажат институциите.

...
Под каква форма са изгонени трябва да ни кажат институциите.
Коментари Харесай

Даниел Митов: Очевидно е, пазят интересите на „Лукойл“. Под каква форма за изгонени дипломатите?!

„ Под каква форма са изгонени би трябвало да ни кажат институциите. Ако това, което споделя министър председателят Кирил Петков, че въз основата на оперативна информация е открито, че хората, които са изгонени, са правили действия, несъвместими със декларираните от тях, би трябвало да поздравим българските служби за добре свършена работа. Тук въпросът ми е към „ Демократична България “, които през вчерашния ден обявиха, че „ службите са пробити “.

Това разяснява някогашният външен министър и народен представител от ГЕРБ Даниел Митов в коридорите на Народното събрание във връзка оповестеното през вчерашния ден от премиера в оставка, че страната ни гони 70 съветски дипломати.

„ Ако службите са се свършили добре работата, това значи, че би трябвало да продължат нататък. Защото в последно време се появяват подозрения, че по високите етажи на властта, към този момент от кабинета в оставка, има хора, които не престават да обслужват съветски стопански ползи. По-специално да пазят ползите на „ Лукойл “, сподели още Митов.

Той даде за образец цената на дизела през днешния ден, която доближи 4 лв., и по думите му не е обвързвано с пазарни механизми.

„ Очевидно е пазенето на ползите на „ Лукойл “ от кабинета “, изрично съобщи той.

„ Тези, които желаеха дерогации, желаеха изключение за България, щяха да постановат несъгласие върху шестия пакет наказания против Русия. Тези също би трябвало да бъдат разследвани от българските служби “, безапелационен бе той в отговор на въпрос кого засяга.

„ Има леко разминаване от това, което споделя министър председателят, и информацията на Министерство на външните работи. Първо, не всички са дипломати, 43 са такива все още “, разяснява депутатът и някогашен външен министър Екатерина Захариева.

„ Всички ли са правили шпионска активност “, попита тя.

„ Надявам се това да не са под паника дейности поради вътрешнополитическата обстановка, България към този момент е оповестена за неприятелска страна, както всички страни, които поддържаха глобите против Русия “, напомни Захариева.

На въпрос дали могат да се чакат ответни реакции от Москва, Митов съобщи:

„ Палитрата от благоприятни условия е огромна, в това число да се понижи равнището на дипломатически връзки. “

„ България има в Москва доста по-малко от 70 души и в случай че те решат да подхващат като ответна реципрочна реакция всички, това значи на процедура затваряне на всичките ни задачи там “, безапелационна беше Захариева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР