Почти всички страни по света могат започнат да преживяват по

...
Почти всички страни по света могат започнат да преживяват по
Коментари Харесай

Ново изследване показва стряскаща климатична прогноза за света

Почти всички страни по света могат стартират да претърпяват по една извънредно гореща година на всеки две години, считано от 2030 година Това демонстрира ново проучване, оповестено през днешния ден, съобщи Франс прес.

То акцентира и огромната отговорност за това на излъчванията на парникови газове на главните огромни замърсители в света.

Изследването, оповестено в списанието " Къмюникейъшън ърт енд енвайръмънт " съпоставя исторически данни за излъчванията и уговорките, поети преди последната конференция за климата в Глазгоу от петте най-големи източници в света на парникови излъчвания - Китай, Съединени американски щати, Европейски Съюз, Индия и Русия. На базата на всичко това учените са изготвили прогнози за стоплянето.

Резултатът е, че 92 % от 165-те изследвани страни в изследването би трябвало да записват един път на всеки две години по една извънредно топла година. Тези извънредно топли години са дефинирани като години, достигащи рекордни равнища на топлота, случвали се един път на 100 години в прединдустриалната епоха , преди експоненциалното нарастване на излъчванията, дължащо се на човешка активност, които водят до климатичните промени.

За да покажат какво би се случило, в случай че нямаше толкоз излъчвания, учените са създали планиран модел, от който са махнали излъчванията на най-големите емитенти в света от 1991 година до момента и в следствие е имало спад с 46 % на съотношението на страните, които ще бъдат наранени от феномена на извънредно горещите години.

Всичко това акцентира потребността от незабавни дейности и демонстрира, че човечеството върви към един много по-топъл за всички свят, споделя Александър Науълс от неправителствената организация Клаймът аналитикс, съавтор на проучването.

Според Организация на обединените нации актуалните задължения по отношение на излъчванията ще доведат до увеличението им с 13,7 % до 2030 година, което е надалеч от нужното им понижаване на половина, с цел да се реализира идеалната цел на Парижкото съглашение за климата, а точно световно стопляне от плюс 1,5 градуса по Целзий по отношение на прединдустриалната епоха.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР