Почти всички ограничения в Англия, свързани с пандемията от коронавирус,

...
Почти всички ограничения в Англия, свързани с пандемията от коронавирус,
Коментари Харесай

От днес: Англия е свободна, остават само маските в транспорта

Почти всички ограничавания в Англия, свързани с пандемията от ковид, отпадат от през днешния ден, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Залите за спектакли и стадионите могат да работят с цялостен потенциал, нощните заведения възобновяват работа, клиентите могат да бъдат обслужвани на бара в пъбовете и няма да има повече ограничаване за броя на хората, които могат да се съберат на едно място. Носенето на маски към този момент не е наложително в публичния превоз и магазините, само че е целесъобразно. Кметът на Лондон Садик Хан обаче реши да остане в действие задължението за носене на маски в градския превоз в столицата.

Шотландия отстранява от през днешния ден множеството ограничавания, само че остава в действие носенето на маска на публични места. Физическата отдалеченост, която би трябвало да се съблюдава, е понижена на един метър. Смекчават се разпоредбите за срещите на закрито, без обаче да бъдат изцяло анулирани. Осем души от три семейства могат да се срещат на закрито в частни парцели, а на обществени места като пъбове могат да се събират до 10 души от 4 семейства. Ресторантите ще могат да удължат с час работното си време и към този момент да затварят в среднощ. Дискотеките остават затворени. На 9 август Шотландия се чака да анулира и останалите ограничавания.

Всички санитарни ограничавания би трябвало да бъдат отстранени в Уелс на 7 август, само че държавното управление планува да остане в действие задължението на носене на маски на закрито на публичните места и в превоза. В момента шестима души могат да бъдат на частно събиране или да отидат на отмора дружно. Масовите прояви са с предел до 1000 седящи или до 200 правостоящи хора.

На 26 юли в Северна Ирландия ще бъде комплициран завършек на ограниченията за отдалеченост навън и ще бъде понижена дистанцията на закрито до един метър. На 12 август ще бъде разисквана анулация на наложителното носене на маски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР