Почти цяла Северна Гърция се преминава от днес в червена

...
Почти цяла Северна Гърция се преминава от днес в червена
Коментари Харесай

Строги мерки и вечерен час в Солун и Халкидики

Почти цяла Северна Гърция се минава от през днешния ден в " алена " зона, в това число Солун и Халкидики, където в последно време има нарастване на случаите.

Това значи налагане на мини карантина и, забраняващ да се излиза от 01:00 вечерта до 06:00 сутринта, с изключение на по работа и съществени здравословни аргументи. Забранява се и музика в заведенията. Забраната ще важи също и за Лариса и Килкис.

Според лекарите неспазване на отдалеченост и придвижване на открито без маски са аргументите, довели до разпространяването на вируса. Нисък е броят на имунизираните спрямо други области на страната, оповестяват здравните управляващи.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ограниченията в Гърция, които влизат в действие от 13 септември...

Втора седмица със същите ограничавания са още области наоколо до границата с България - Ксанти, Кавала и Драма., само че управляващите предизвестяват да се съблюдават рестриктивните мерки, наложени в северната част на страната.

Ситуацията в Северна Гърция буди паника, защото равнището на имунизация е по-ниско, като в това време се записват повече случаи. Средната възраст на новозаразените е 39 години. Прогнозите са че предаването на болестта ще се усили измежду неимунизираното население.

В южната ни съседка работят строги ограничавания, изключително за неимунизирани. Влизането във вътрешните елементи на кафенета, питейни заведения, заведения за хранене, нощни клубове, както и в спортни зали е позволено единствено за имунизирани и за преболедували COVID-19 през последните 6 месеца.

Пета вълна на Коронавирус пандемията чакат гръцките управляващи до края на октомври, като специалистите считат, че до края на годината 44 на 100 от инфектираните ще са деца. През вчерашният ден половината от случаите са деца. Последните 24 часа в страната са регистрирани 2187 инфектирани и 44 умряли.

Почти 60 на 100 от жителите на Гърция са изцяло имунизирани, сочат формалните данни. 6,6 милиона души са минали цялостния имунизационен цикъл или 57,7 на 100 от цялото население на страната.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР