Почти три пъти по-големи успехи в сферата на науката, шест

...
Почти три пъти по-големи успехи в сферата на науката, шест
Коментари Харесай

Децата на Казанлък с повече научни и спортни успехи за 2020 г.

Почти три пъти по-големи триумфи в областта на науката, шест пъти повече оценки в региона на спорта, близо два пъти повече награди в другите изкуства са постигнали децата на Казанлък през миналата година. Въпреки сложната пандемична 2020 година, разбор на достиженията на казанлъшките деца през миналата година сочи, че те неведнъж са умножили своите триумфи. Призовите места казанлъшките млади гении са печелили на регионални, национални и интернационалните надпревари и олимпиади. Резултатите са регистрирани на база образователните 2018 – 2019 година и 2019 – 2020 година Те са показани в Анализ на потребностите от поддръжка за личностното развиване на децата и учениците в община Казанлък. Документът следва да бъде гласуван на постоянната сесия на Общински съвет – Казанлък този четвъртък, която ще се организира онлайн.

В проучването се показва, че за развиването на казанлъшките деца се употребяват всички налични запаси на материалната база на детските градини, учебните заведения, ОДК „ Свети Иван Рилски “, Национален природо-математически център, Младежки дом, културни институти, градски стадион и други За обезпечаване на спомагателна поддръжка за личностно развиване на деца и възпитаници с изявени способности се търсят и спомагателни средства за финансиране. От Община Казанлък е обезпечено е присъединяване на децата в разнообразни състезания, фестивали и други на локално, национално и интернационално равнище. След като Кметът Галина Стоянова и нейният екип работиха по възобновяване на просветителната база, в този момент напъните са ориентирани към дворните пространства и спортните площадки на образователните и детски заведения.

Всяка година по Общинската стратегия за протекция на детето се обезпечават средства за застраховане присъединяване на децата и възпитаници в разнообразни национални, европейски и интернационалните надпревари, фестивали, състезания и други. Ежегодно се отпускат по 7 едногодишни стипендии на даровити деца в областите „ изкуство “, „ спорт “ и „ просвета “.

Анализ на потребностите от поддръжка за личностното развиване на децата и учениците в община Казанлък се изготвя на всеки две години по искане на регионалния шеф и служи за изходна позиция при очертаването на тактиката за поддръжка на личностното развиване на децата и учениците в област Стара Загора и община Казанлък в идващите две години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР