Почти седмица след края на Световната купа по хандбал във

...
Почти седмица след края на Световната купа по хандбал във
Коментари Харесай

Илиян Василев: Най-голямата ни победа са изграденият отборен дух и детските усмивки

Почти седмица след края на Световната купа по хандбал във Варна, на която мъжкият ни народен тим завоюва бронзов орден, старши треньорът Илиян Василев изрече специфични благодарности на всички, включени в организацията и направи равносметка на постигнатото.

“Персоналната ми поръчка за шампионата беше по-различна и аз я споделих – първото място! За страдание не се получи, само че съм горделив, че успяхме да изградим този дух в тима. А момчетата го предадоха и на публиката. Изключително наслаждение е да видиш децата, които чакат играчите за фланелка. Неописуемо е. Исках първото място, само че с бронзовия орден постигнахме програмата най-малко. А най-голямата ни победа са построеният екипен дух и детските усмивки “, сподели Василев.

“За мен колективът е преди всичко. Оттам крачка по крачка се върви напред. Но без колектив няма триумф. И видяхме, че през тази седмица всички бяха едно цяло. Никой не се правеше на популярен и това доста ми хареса. Специални благодарности за момчетата, че извършиха напътствията. И най-много, че се научиха да се любуват на играта. Исках да ги отърся от този стрес и негативизъм, които ги притискаха и те съумяха. Благодаря на всеки един състезател, на всеки човек от щаба – отговорникът за мъжкото направление Георги Андреев, треньорите Димитър Николов и Николай Георгиев, докторът Юрий Золотаревски, всички. Ако пропущам някого, на него също благодаря “, добави експертът, които от 32 години живее и работи във Франция. 

Василев описа, че отзивите от отличната организация на Световната купа са го посрещнали още с прибирането му във Франция.

“Това е хандбална страна и хората доста се интересуват от всичко, обвързвано с този спорт. Откакто съм се върнал слушам единствено суперлативи за нашата организация, което ме прави горделив като българин. И съм склонен с мнението на хората от Световната федерация, че вдигнахме извънредно доста летвата. Аз самият бях удивен. Искам особено да благодаря на всички – аудитория, федерацията, отпред с президента Росен Добрев, Община Варна, публицистите, доброволците, личният състав в хотелите, водачите. Хората непрекъснато се усмихваха, създаваха въодушевление и свършиха съвършена работа. Благодаря на всички същински обожатели на хандбала. Благодаря и на тези, които не имаха вяра в нас и с отрицателното си отношение ни мотивираха в допълнение “, съобщи Илиян Василев.

Треньорът акцентира, че в никакъв случай не е преставал да се усеща българин, макар дългогодишния му престои във Франция. Неговият наследник Кристиан също е част от националния тим, като самичък е направил избора си да избра България пред Франция, още 17-годишен. Съпругата му Галина Василева пък е била голмайстор на френския женски хайлайф с екипа на „ Бордо “.

“Винаги съм бил българин и ще остана българин. Заедно с екипа ми се върнахме, тъй като България ни даде доста и ние искахме също да дадем каквото можем. Знаех за всички компликации, с които ще се сблъскаме. Но през седмицата на Световната купа всички бяхме дружно – тим, уредници и почитатели. Трябва да продължаваме в този дух. Всички би трябвало да сме обединени и да вършим крачки напред. С раздори няма да се получи. В България обичаме да се бием в гърдите кой е най-хубавият. Не споделям, че съм най-хубав, само че не съм и най-лошият. Както се споделя: „ Не сме безгрешни, само че сме същински “. Затова би трябвало да се почитаме. И се веселя, че пристигнах и направихме нещо за България “, приключи Василев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР