Почти с 11% са поскъпнали лекарствата в аптечната мрежа през

...
Почти с 11% са поскъпнали лекарствата в аптечната мрежа през
Коментари Харесай

Удар с лекарствата. Яко са поскъпнали за два месеца

Почти с 11% са поскъпнали медикаментите в аптечната мрежа през последните два месеца, настояват хора от фармацевтичния отрасъл в Русе, съобщи Българска национална телевизия.

В разгара на четвъртата коронавирус вълна, сега най-търсени са имуностимулиращите добавки и бързите антигенни проби. Препаратите за грип и простуда, сиропите за кашлица и таблетките за понижаване на температурата са поскъпнали сред между 8% и 11 на 100.

Тези, които се покачват са и от питателните добавки, и от други групи и от по Здравна каса също, които влизат в позитивния лист също имат покачване. Най-вероятно следват договарянията, които са на интернационалните компании със страната и може би има някаква неустойчивост сега може и това да указва влияние върху бъдещия за 2022 година пазар, споделя Бедрос Пехливанян, притежател на верига аптеки.

В пика на четвъртата вълна от КОВИД-19, пациентите търсят главно имуностимулиращи лекарства и комбинирани витамини.

Прекомерната приложимост на някои медикаменти също е причина за неналичието им в аптечната мрежа. Случва се да се изчерпат дадени групи, само че това е в резултат на нарасналото търсене. Нямаме отводи на лекарства, които са всеобщо изписвани, споделя Сарко Серкисян, магистър- фармацевт.

От сектора успокояват, че все още няма недостиг на животоспасяващи лекарства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР