Почти половината от работодателите в Русия (47%) отказват да наемат

...
Почти половината от работодателите в Русия (47%) отказват да наемат
Коментари Харесай

Руски компании не наемат служители заради правописни грешки в автобиографията

Почти половината от работодателите в Русия (47%) отхвърлят да наемат кандидат-служители поради и пунктуационни неточности в автобиографията им. В същото време 69% означават, че главната причина за моменталния отвод за наемане е неспазването на условията, посочени в свободното място. Това сочат резултати от проучване на Rabota.ru, предоставено на ТАСС.
Проучването демонстрира, че 40% от работодателите отстраняват повече от половината от всички автобиографии на първия стадий от търсенето на чиновници.  1/3 от представителите на фирмите не преглеждат до 50% от молбите заради първото негативно усещане, а останалите 30% не са подготвени да дадат късмет на всеки четвърти претендент.
 Най-смешния картел в публичните поръчки – с идентични правописни неточности Най-смешния картел в публичните поръчки – с идентични правописни неточности
Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова разкри най-смешния картел в историята на публичните...
" Основната причина за незабавния отвод, от страна на работодателя, е неадекватността на условията, посочени в свободното място. Това беше отговорът на 69% от интервюираните. За 45% прекомерно честата промяна на работното место е фактор за отвращение за наемането на работа ", сочи изследването. Отбелязва се, че 47% от съветските работодатели биват отблъснати от правописни и пунктуационни неточности в автобиографията на кандидатит. 16% пък не са удовлетворени от огромно количество ненужна информация за претендента.  12% от интервюираните считат, че търсещите работа бъркат уменията с персоналните качества, други 7% от работодателите не са подготвени да обмислят автобиография без фотография. Същият брой интервюирани означават, че не обичат несъответствуващия дизайн на автобиографии.
Освен това, 75% от представителите на компанията споделят, че добре документираният предходен трудов опит и умения са от значително значение за съвършеното автобиография. Повече от 1/3 (33%) желаят да видят единствено числа и обстоятелства в автобиографията, а 25% желаят портфолио, други 23% нямат ясно дефинирани мощни страни на претендента в мотивационното писмо. Други 13% избират да видят съответното висше или в допълнение обучение в автобиографията си, а 11% нямат връзки към персонални страници в обществените мрежи.
В проучването са взели присъединяване над 1 000 ръководители на съветски компании и HR шефове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР