Почти половината от играчките, поръчани от трети страни онлайн, са

...
Почти половината от играчките, поръчани от трети страни онлайн, са
Коментари Харесай

Всяка втора играчка от интернет е опасна за децата

Почти половината от играчките, поръчани от трети страни онлайн, са рискови за подрастващите, откри ново изследване. Докладът, деклариран от Британската асоциация за играчки и занимания (BTHA), разкри, че доста от купените по интернет дарове могат да задавят, удушат, изгорят, отровят детето, както и да го удари ток, съобщи " Скай нюз ".

От 255 играчки, определени, тествани и тествани на инцидентен принцип, 88% не дават отговор на никакви стандарти, а 48 на 100 са рискови за игра. Докладът тества продукти, поръчани посредством Amazon, eBay, AliExpress и Wish, BTHA.

Наскоро двегодишно едвам бе избавено, откакто майката е купила магнити във формата на сладкиши, а детето ги е погълнало. Рентгенова фотография сподели, че магнитите са толкоз мощни, че са се свързали един за различен в стомаха на момчето и са раздрали елементи от червата.

Засега няма интернационална законова наредба, която да принуждава онлайн магазините да ревизират сигурността на продуктите, които се продават в интернет. Много от виртуалните продавачи са основани в чужбина и са отвън юрисдикцията на локалните закони.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР