Почти половин милион сирийци са се завърнали по родните си

...
Почти половин милион сирийци са се завърнали по родните си
Коментари Харесай

ООН: Почти половин милион сирийци са се върнали по родните си места тази година

Почти половин милион сирийци са се завърнали по родните си места от началото на годината, в това число над 440 000 разселени в самата Сирия и повече от 31 000, избягали в прилежащи страни, съобщи през днешния ден Върховният комисариат за бежанците на Организация на обединените нации, представен от организациите " Ройтерс " и ДПА.

По данни на ВКБООН множеството хора са се завърнали в Алепо, Хама, Хомс и Дамаск. " Това е забележителна наклонност и забележителен брой ", сподели представителят на комисариата Андрей Махечич.

По думите му множеството хора се завръщат, с цел да ревизират имуществото си и да потърсят свои родственици. В някои случаи аргументите са фактически усъвършенстване на сигурността или най-малко чувство за такова.

" Върховният комисар счита, че към момента не са налице изискванията за безвредно и почтено завръщане на бежанците в Сирия ", макар че продължаващите старания на Организация на обединените нации да посредничи за реализиране на мир дават известна вяра, сподели представителят.

Според него не е несъмнено дали ще продължи намаляването на насилието в регионите, в които се завръщат хората. Те срещат компликации в изкарването на прехраната, сблъскват се с дефицит на храна, липса на публични услуги и заварват разрушени учебни заведения.

Настоящата наклонност на завръщане е дребна спрямо броя на избягалите хора. Около 6.3 милиона души са разселени в Сирия, 5 милиона остават в прилежащи страни и Северна Африка, а близо 900 000 аплайват за леговище в Европа./ Българска телеграфна агенция

Всичко, което би трябвало да знаете за:Бежанците (1962)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР