Почти няма хора, които да не харесват вкуса на гъбите,

...
Почти няма хора, които да не харесват вкуса на гъбите,
Коментари Харесай

Гъби за по-добър слух

Почти няма хора, които да не харесват усета на гъбите, само че тази приятна храна е много тежка за храносмилане и по тази причина не всеки може да си разреши да я употребява. Тези, които нямат храносмилателни проблеми, не трябва да се отхвърлят от нея. Хапвайте гъби е единствено поради усета и аромата, а и поради потребните съставки, които от време на време изненадват с вероятните изгоди от гъбите за тялото.

Това не е инцидентно, защото по хранителна стойност този естествен подарък съперничи на зеленчуците. Гъбите съдържат белтъчини, протеини, фибри, въглехидрати, дребни количества мазнини, само че доста потребни мастни киселини, аминокиселини, ензими и минерални соли.

С най-голямо значение от потребните субстанции в гъбите е бета глюканът. Това е естествен полизахарид със значение за имунитета на тялото. А хубавичко имунна система подсигурява запазването на тонуса и кондицията на цялото тяло.

Как биха се отразили гъбите на слуховия уред?

 Гъби изгоди

Това е забавен въпрос, който ни води към теорията за лековитите качества на храните, които наподобяват на органи от човешкото тяло.

Виж: Приличащи си храни и органи

Според това разбиране всяка храна, наподобяваща човешки орган, е неговата лечебна храна. Ако погледнем една разрязана гъба, тя прилича човешкото ухо и затова гъбите могат да поддържат слуха. Да забележим в каква степен тази доктрина е използвана за гъбите.

От анатомията на ухото знаем, че по-важната част е вътрешното ухо, в което има течност. Тази част на ухото трансформира шума в импулси, които стигайки до мозъка, се трансформират в тон. А калият е детайлът, който контролира течностите в организма. В гъбите се съдържа този детайл с подкрепяща роля за слуховия уред.

Друг значим фактор за здравето на слуха е фолиевата киселина. За възрастните хора, които имат ниски равнища на фолиева киселина, са изложени на по-голям риск от приемане на пребивакус (загуба на слуха), обвързван със загубата на слуха. Фолиевата киселина забавя процеса на загуба на слух и по тази причина е значимо да участва в храната.

Гъбите са добър източник на желязо и над 90 % от хранителната му стойност може да се усвои от организма.

 Гъбена чорба

Омега-3 мастните киселини имат основна роля в опазване на слуха. Проучване е открило, че храните, съдържащи незаменими киселини, понижават с 42 % вероятността от загуба на слуха, обвързвана с напредването на възрастта. В гъбите се съдържа същинско благосъстояние от незаменими аминокиселини, на които тялото може да се опре за опазване опциите на слуховия уред.

С поддръжката на останалите потребни субстанции в състава на гъбите тази вкусна храна може да се погрижи наред с всичко друго и за човешкия слух.

Затова постоянно включвайте в менюто си гъби на тиган или вкусна гъбена чорба, които ви подсигуряват здраве и изострен слух.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР