Почти идилична картина на криминогенната обстановка в България описа министърът

...
Почти идилична картина на криминогенната обстановка в България описа министърът
Коментари Харесай

МВР-шефът: У нас няма условия за мафия

Почти идилична картина на криминогенната конюнктура в България разказа министърът на вътрешните работи Младен Маринов. " Средата за сигурност в България се отличава с относителна резистентност и непоклатимост. Липсват признаците и условия за съществуването на емблематични, знакови незаконни структури на национално равнище и групировки от мафиотски вид, както и незаконни действия с необятен публичен резонанс. В резултат на ограниченията и политиките, подхванати от българските държавни управления и Министерство на вътрешните работи, е реализирано свиване на престъпните пазари и незаконните благоприятни условия, както и понижаване на възможностите за финансиране на незаконни групи ", сподели той на конференция за противодействието на проведената престъпност.

Маринов се похвали най-много с триумфи при противодействието на незаконното произвеждане на цигари. През 2018 година са разкрити четири незаконни заводи за произвеждане на цигари, а през първите пет месеца на 2019 година са хванати 33 млн. къса незаконни цигари и е предотвратена вреда за бюджета от над 6 млн. лв.. С последната разрушена фабрика се похвали и министър председателят Бойко Борисов.

" Преди началото на Срещата на върха в Познан демонстрирах фотоси на сътрудниците от разрушената през вчерашния ден фабрика за незаконни цигари до Пловдив. Запознах ги с данните от акцията " Инициативата против противозаконната търговия ", които демонстрират, че резултатът от 3.8% за 1-ви тримесечие на 2019 година е най-ниският от началото на Инициативата до момента и е невиждан в целия Европейски Съюз ", написа във Facebook министър председателят и разгласява фотоси с английския министър председател в оставка Тереза Мей и немския канцлер Ангела Меркел, които се взират в телефона му.

Хвалбите на министъра идват на фона на следващия митинг на служителите на реда. Десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи се събраха на митинг пред постройката на държавното управление на професионалния си празник. Полицаите упорстват за по-достойно възнаграждение на нощния труд. В момента се заплащат 25 стотинки на час, а те желаят най-малко 2,5 лева на час. " Искаме нарастване на цената за нощен труд за всички, които го поставят, освен в нашата система ", разяснява ръководителят на  УС на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов. 

Министър Младен Маринов подкрепял настояванията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и щял да упорства казусът да се позволи през бюджетната 2020 година " Подкрепям сътрудниците в техните претенции, само че всичко е въпрос на финансови благоприятни условия. Така че мисля за идващия бюджет и по отношение на обещаното нарастване на заплатите ние да създадем опция това нарастване да бъде разпределено в това число и да се покрият разноските за нощен труд ", разяснява той пред БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР