Почти една трета от дестинациите по света в момента са

...
Почти една трета от дестинациите по света в момента са
Коментари Харесай

ООН: Почти една трета от световните дестинации са затворени за туризъм

Почти една трета от дестинациите по света сега са изцяло затворени за интернационалните туристи поради пандемията, заяви.
Първоначално държавните управления започнаха да облекчават рестриктивните мерки за пътешестване, само че обърнаха наклонността след появяването на нови вирусни варианти и заради " непрекъснатата съвестност на епидемиологичната обстановка ", се споделя в отчет на (UNWTO), основана в Мадрид.
В началото на февруари 69 дестинации от 217 страни по света, или 32%, бяха изцяло затворени за интернационален туризъм - в това число 30 в Азия и Тихия океан, 15 в Европа и 11 в Африка. Това е спад от пика през май 2020 година, когато 75% от дестинациите по света бяха изцяло затворени, само че повишаване от ноември, когато 27% бяха затворени.
Органът на Организация на обединените нации съобщи, че има наклонност към " по-нюансиран, доказателствен метод и метод, учреден на риска " към рестриктивните мерки за пътешестване, като да вземем за пример условие интернационалните туристи да дават негативен тест при идване.
 СЗО чака коронавурсната пандемия да завърши през 2022 година СЗО чака коронавурсната пандемия да завърши през 2022 година
Светът евентуално ще завоюва борбата против пандемията от ковид при започване на идната година, съобщи в петък шефът на Световн...
Около една трета от международните дестинации към този момент имат условия за показване на негативен тест при идване, постоянно комбинирани с.
" Ограниченията за пътешестване са необятно употребявани за ограничение на разпространяването на вируса. Сега, до момента в който работим за рестартиране на туризма, би трябвало да признаем, че рестриктивните мерки са единствено една част от решението ", съобщи в изказване ръководителят на UNWTO Зураб Полиликашвили.
Пристигането на интернационалните туристи е спаднало с един милиард, или 74%, през 2020 година, съгласно UNWTO, която я назова " най-лошата година в историята на туризма ".
Пандемията коства на световната туристическа промишленост $1,3 трилиона изгубени доходи през предходната година, повече от 11 пъти загубата, записана по време на международната финансова рецесия през 2009 година, АФП
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР