Почти десетилетие изоставане от графика и 4 милиарда евро над

...
Почти десетилетие изоставане от графика и 4 милиарда евро над
Коментари Харесай

Прокълнато летище отваря врати в Берлин

Почти десетилетие закъснение от графика и 4 милиарда евро над бюджета, летище Бранденбург в Берлин най-сетне отваря порти тази събота, съобщи CNN.

Масивната площадка от 1470 хектара в региона на Шьонефелд на югоизток от Берлин има за цел да бъде най-модерният транспортен център, който винагие е липсвал на немската столица и ще отвори връзки с по-далечни дестинации.

Но защото е бил обиден от толкоз доста неуспехи, неодобрение и неефективност, мнозина назовават ​​проекта „ анатемосан “.

Търговският орган на летищата Europe ACI предизвести, че близо 200 летища в цяла Европа рискуват да пропаднат в границите на месеци заради последствията от пандемията на ковид, като пътникопотокът понижава със 73% на годишна база.

Съобщава се, че летище Берлин-Бранденбург Вили Бранд (BER) към този момент е получило държавна помощ от 300 милиона евро, без да транспортира нито един пасажер.

Плановете за създаване на централно интернационално летище в Берлин датират от ерата на обединяването на града. След рухването на Берлинската стена през 1989 година немските водачи започнаха полемики по отношение на построяването на ново летище, което съгласно тях ще помогне за одобряването на Берлин като нов международен център.

По това време градът имаше три летища - летище Тегел " Ото Лилиентал ", летище Шьонефелд и летище Темпелхоф - всички те изиграха забележителна роля в бурната следвоенна история на Берлин.

Летище Бранденбург има потенциал за повече от 40 милиона пасажери с Терминал 1, Терминал 5 и идния Терминал 2 (който ще бъде отворен напролет на 2021 г.).

Благодарение на пандемията обаче той чака да работи единствено с към 11 000 пасажери в първия си ден на употреба на 1 ноември и единствено 24 000 седмица по-късно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР