Почти десетилетие изминава преди първата чернокожа актриса да спечели Оскар.

...
Почти десетилетие изминава преди първата чернокожа актриса да спечели Оскар.
Коментари Харесай

Броени часове до Оскар-те! Вижте рекордите и най-запомнящите се моменти от 1929 г. до днес

Почти десетилетие изминава преди първата чернокожа актриса да завоюва Оскар. Отличието е присъдено на Хети Макданиъл за най-хубава актриса в поддържаща роля във кино лентата " Отнесени от вихъра ". Победата ѝ от 1940 година е в действителност единствено дребна стъпка, тъй като на актрисата не е разрешено да седне до останалите артисти от кино лентата и тя е настанена в западната част на залата.

 

Две години по-късно друга актриса остава също диря в историята на Оскарите. Гриър Гарсън произнася благодарствена тирада за премията си, която трае цели седем минути. Рекордът ѝ остава неподобрен и се смята, че точно оттогава е въведено времево ограничаване за речите.

Точно на 180 градуса е историята за речта на Алфред Хичкок. През дългата си кариера майсторът на напрежението е номиниран за пет Оскара, само че не печели до 1968 година, когато вместо в обичайната категория, той е почетен с почетна премия за изцяло творчество. В отговор на неудовлетвореността му от тази премия той произнася най-кратката тирада в историята на Оскарите като споделя единствено " Благодаря! ".

 

Още един връх за дълготрайност се държи от различен колос в киното. През 1972 година Чарли Чаплин получава почетната премия на Академията и когато я получава той е приветстван с аплодисменти цели 12 минути. " Думите наподобяват толкоз безполезни - толкоз слаби. Мога единствено да ви благодаря за достойнството да ме поканите тук ", споделя Чаплин в речта си. Появата му на церемонията е значима и заради обстоятелството, че това е една от първите му обществени изяви в Съединените щати от две десетилетия дотогава.

 
Година по-късно отсъствието на Марлон Брандо ще остане и до през днешния ден като един от най-коментираните моменти. Той не участва на церемонията, с цел да вземе премията за ролята си дон Вито Корлеоне в " Кръстникът ". Вместо него на сцената, с цел да приказва и отхвърли от негово име премията, излиза Сашийн Литълфедър, индиански деятел и ръководител на Националния комитет за одобряване на имиджа на индианците. 
 
През 2013 година Дженифър Лоранс се насочва към сцената, с цел да получи Оскар за най-хубава актриса. Спъва се на стълбите и пада. Започва благодарствената си тирада с думите: " Вие просто се изправяте, тъй като се чувствате зле, че съм паднала и това е в действителност смущаващо, само че ви благодаря. "

 
И идната гала не минава без запаметяващ се миг. Елън Дедженерис употребява ролята си на водеща на церемонията, с цел да направи пробив в интернет с огромно звездно селфи. В фрагмента са запечатани Брадли Купър, Анджелина Джоли, Лупита Нионго, Брад Пит, Джулия Робъртс и Мерил Стрийп. Груповата фотография се трансформира в най-ретуитваната фотография в историята на Туитър в границите на един час.

 

Историята на Оскарите от последните пет години в никакъв случай няма да не помни аферата с размяната на пликовете и " Ла Ла Ленд ", успеха на кино лентата " Паразит ", първият Оскар на Брад Пит, появяването на сцената на Еминем и ударът на Уил Смит към Крис Рок. С какво ще бъдат запомнени 95-тите награди на Академията следва да разберем тази нощ.

 

Източник: бТВ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР