Почти без публика, с много малко големи имена, но с

...
Почти без публика, с много малко големи имена, но с
Коментари Харесай

Слаб старт за модната седмица в Ню Йорк

Почти без аудитория, с доста малко огромни имена, само че с вярата да помогне на американските дизайнери да оцелеят в рецесията стартира Нюйоркската седмица на модата, съобщи Агенция Франс Прес. Майкъл Корс, Томи Хилфигър, Ралф Лорън се отхвърлиха от присъединяване. Те ще показват сбирките си по-късно, отвън календара. Засега продават изостаналите в пандемията тоалети от предходната си сбирка, застояли се освен болести по-малкото търсене, само че и постъпили в магазините по-късно поради забавеното произвеждане. Дизайнерът Марк Джейкъбс напълно се отхвърли да основава сбирка пролет-лято 2021-а.

Единственият гигант на Нюйоркската седмица на модата е Том Форд. Той обаче ще показа сбирката си виртуално на закриването на 16 септември. Участието му е знак на волята на Американския съвет на стилните дизайнери, на който той е ръководител, да окаже поддръжка на експертите в бранша, някои от които изнемогват.

Дефилета пред аудитория съвсем няма. Сред изключенията е дизайнерът Джейсън Ву, който ще показа своята сбирка на откриването и Ребека Минков, която ще се показа на 15 септември.

Американската първокласна конфекция разчита доста на огромните магазини, които са в рецесия поради пандемията, а някои напълно затвориха. Освен поради рисковете от болест, дизайнерите се въздържат да провеждат дефилета от финансови съображения.

" Когато се пробвате да плащате на допустимо най-вече чиновници и да не уволнявате още хора, да харчите милиони за шоу няма никакъв смисъл ", обясни Том Форд. Той не чака " естествен " сезон пред есента на 2021-а.

За да подкрепи американските дизайнери, Съветът на стилните дизайнери влага в нова платформа Runway360, където те гратис могат да показват сбирките си и да оферират виртуални събития. Повече от 50 от 70-те участници в Нюйоркската седмица на модата ще я употребяват, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР