Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с

...
Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с
Коментари Харесай

Полша удвои военните по границата с Беларус

Почти 6000 полски бойци към този момент охраняват границата на страната с Беларус за усилване на мерките за сигурност против мигрантска вълна, заяви през днешния ден министерството на защитата, представено от Ройтерс.

Разполагането на нови военни елементи съставлява съвсем двойно увеличаване на военното наличие по границата. В края на предходната седмица министърът на защитата Мариуш Блашчак заяви, че там са изпратени над 3000 бойци, напомня БТА€

Блашчак написа в " Туитър ", че бойци от три дивизии оказват помощ на граничната защита и не позволяват никой да премине незаконно през границата.
Полската гранична защита заяви през вчерашния ден, че е имало 612 опита за нелегално секване на границата.

Европейската комисия и Варшава споделиха, че потокът от мигранти е управителен от Беларус като форма на хибридна война, която има за цел да окаже напън върху Европейския съюз поради глобите, които наложи на Минск. Беларус отхвърли това обвиняване.

Полша разгласи изключително състояние в района и възнамерява да построи ограда по границата. Парламентът също така одобри закон, който съгласно правозащитници има за цел да легализира отблъскването на мигранти на границите, в нарушаване на уговорките на страната според интернационалното право.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР