Почти 200 000 лв. са вече даренията, събрани в подкрепа

...
Почти 200 000 лв. са вече даренията, събрани в подкрепа
Коментари Харесай

Колко са даренията за децата на Милен Цветков

Почти 200 000 лева са към този момент даренията, събрани в поддръжка на децата на трагично починалия публицист Милен Цветков. Той бе затрит на столичен бул. от дрогирания с коктейл сатанинска дрога Кристиан Николов. Цветков бе спрял на червен светофар, а хлапакът се заби с джипа си Ауди в задната част на колата на Цветков. Журналистът издъхна на път за „ Пирогов ”.

За да поддържат финансово двете му деца, негови другари предизвикаха дарителска акция, която да набира средства в тяхна помощ. До момента с дарения са се присъединили над 2600 души, а събраните пари доближават 200 хиляди лв., макар, че целевата сума бе 100 хиляди. Повечето от донорите са анонимни, само че в листата се виждат някои сътрудници на Цветков, артисти и други известни българи, написа Ретро.

Въпреки това децата на Цветков може да останат без завещание, заяви HotArena. Близки до трагично починалия тв водещ споделят, че жилището, в което той до последно е живеел, е било ипотекирано в банка, а вноските Милен почтително е погасявал ежемесечно. Юристи изясняват, че в случай че двете му деца - щерка му Калина от първия му брак и 8-годишният наследник Боян от втората жена Ивета, одобряват като завещание въпросния парцел, ще унаследят и огромния заем, който татко им е получил при ипотеката. Така те ще би трябвало да изплащат дълга към банката, а в случай че откажат да го създадат, апартаментът на Цветков ще бъде добит от институцията и ще бъде продаден от ЧСИ.

Някои някогашни сътрудници на журналиста разкриха незабавно след гибелта му, че последните две години от живота му са били сложни финансово. Безработният Милен, който се върна на екран единствено месец преди да бъде погубен, едвам се справял със отговорностите си. Но все пак издържал философски на напрежението и не показвал пред никого, че има проблеми, които му тежат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР