Почти 1400 велосипедисти са били глобени с фиш, а на

...
Почти 1400 велосипедисти са били глобени с фиш, а на
Коментари Харесай

Глоби на близо 2000 велосипедисти са наложени от началото на годината

Почти 1400 велосипедисти са били санкционирани с фиш, а на над 500 са формирани актове за първите 10 месеца на годината, заяви през днешния ден основен контрольор Илия Георгиев от " Пътна полиция ". Коментарът му беше във връзка акция " Зима ", в която до 10 ноември фокусът е върху инспекциите на колоездачите и водачите на транспортни средства с животинска двигателна сила.

Според статистиката на пътна полиция от началото на година на пътя гибелта си са намерили 21 велосипедисти, а 327 са били ранени.

Регламентът за ръководство на велосипед и отговорностите на техните водачи са ясно посочени в Закона за придвижване по пътищата ", изясни Георгиев. Той обърна изключително внимание на нужното съоръжение на велосипеда – фар, светлоотразители по спиците на колелетата, както и светлоотразители откъм гърба.

" Използването на светлоотразителна жилетка е наложително в тъмната част от денонощието, както и при ръководство на велосипед отвън обитаемо място и при понижена видимост ", уточни още Георгиев. Той предложи потреблението на защитни каски, макар, че те не са наложителни.

Акция " Зима " продължава до края на ноември, като вторият стадий ще е от 11 до 20 ноември и минава под надпис " Пешеходци и водачи за приемливост на пътя ". При него ще се следи за секване на избраните за това места, предоставяне на преимущество от страна на водачите и така нататък

От 21 до 30 ноември акцентът ще е върху инспекции за техническата редовност на моторните транспортни средства - светлини, чистачки, гуми, съществуването на аптечка, триъгълник и пожарогасител и така нататък, и дисциплината на водачите. Към този миг леките коли към този момент ще би трябвало да са с гуми, подобаващи за зимни условия.

Според признатите през януари 2017 година промени от 15 ноември до 30 март гумите би трябвало да са зимни, или други, само че с грайфер от най-малко 4 мм.

Глобата за износени гуми е 50 лв.. За техническите неизправности глобите са 50 лв., в случай че се незначителни, 200 лева, в случай че са съществени, и 500 лв., в случай че основават заплаха от произшествия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР