Почти 10% е избирателната активност към 11 часа, сочат прогнозни

...
Почти 10% е избирателната активност към 11 часа, сочат прогнозни
Коментари Харесай

11 часа: Почти 10% избирателна активност, по-ниска от предишните

Почти 10% е изборната интензивност към 11 часа, сочат планирани данни на „ Галъп интернешънъл болкан “, която е сътрудник на БНР в изборния ден. Към 9 ч. организацията регистрира 4% интензивност.

Активността и в президентския, и в парламентарния избор е съвсем идентична, заключи шефът на организацията Първан Симеонов:

" Това е покрай резултатите, които отчитахме на 4 април и по-ниско от резултатите, които отчитахме на 11 юли. Гласуването на 11 юли беше като цяло по-ниско, само че пък точно в утринните часове беше много високо. Спрямо интензивността на президентските избори от 2016 година, този резултат в този момент е по-нисък ", разяснява Симеонов.

На предходните два парламентарни избора към 11 часа изборната интензивност е била към 12%. 

Възможно е хората да изчакват времето да се затопли и тогава да излязат да гласоподават, разясниха социолози. 

„ Следобедните часове са отредени за тези, които до последно изчакват, които избират в последния миг “, Каза Симеонов пред БНР.

„ Електоралната картина може доста да се размества в разнообразни направления. Има феномени в социологията, които се случват в последните моменти. Предстоят най-интересните часове сигурно. “

На 11 юли нямаше необикновен проблем с машините, напомни политологът.

Към момента интензивността се движи на предстоящи нива със сходни стойности на президентски и парламентарни избори, удостовери Симеонов.

Той се усъмни в добросъвестността и професионализма на оповестените в изборния ден различни ранглисти и прикани хората да гласоподават по лично разбиране. 

4% беше изборната интензивност към 9 часа, бяха първите планирани данни на „ Галъп интернешънъл болкан “ от тази заран.

Спрямо интензивността от 2016 година този резултат е по-нисък, посочи Симеонов.

„ Отминахме пика на четвъртата вълна. Смъртността се движи висока, тъй като се движи отместена с две седмици забавяне. От 2 седмици насам се регистрира очевидно понижаване на растежа на случаите – прекъсване на растежите и понижаване на случаите. На 4 април беше сходно. Даже на този стадий към 4 април беше по-зле. Това може да окаже някакво въздействие основно върху върху възрастни хора, които са по-уплашени от вируса “, разяснява Първан Симеонов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР