Почивните дни ще са преобладаващо слънчеви и горещи с дневни

...
Почивните дни ще са преобладаващо слънчеви и горещи с дневни
Коментари Харесай

Жега ли? Още нищо не сме видели

Почивните дни ще са преобладаващо слънчеви и горещи с дневни температури в интервала 35-40 градуса с наклонност съботата да е по-топла. Нощите – задушни, при стойности на термометрите от 20 до 25-26 градуса.

Летни превалявания с гръмотевици се чакат в нощта на събота против неделя – в Дунавската низина, в последния почивен ден - на изолирани места по крайбрежието и вечерта в Рило-Родопския масив, съобщи Национален институт по метеорология и хидрология, представен от NOVA. 
-->
Последната цялостна седмица на юли ще настъпи с следващата топла вълна от Северна Африка. Кулминацията ще е в средата на интервала с дневни температури до 42-43 градуса. Локално са вероятни и по-високи стойности.

Около пика на юлските жеги ще премине леден атмосферен фронт с мощни пориви на северозападен вятър. Ако се резервира плануваната настройка, още веднъж ще има по-мощни гръмотевични процеси с краткотрайни порои и градушки в сряда и четвъртък. Ще изпратим юли и ще посрещнем август с доста слънце и палеща горещина. Около 2-3 август се обрисува навлизане на по-студен въздух с условия за летни стихии с градушки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР