Почивката в края на годината ще е по-скъпа тази зима.

...
Почивката в края на годината ще е по-скъпа тази зима.
Коментари Харесай

Почивката в края на годината ще е по-скъпа тази зима

Почивката в края на годината ще е по-скъпа тази зима. Това демонстрират офертите на хотелиери и туроператори за новогодишните празници. Три месеца преди да посрещнем 2022 година резервациите за празничната нощ към този момент набират скорост, а за някои места за настаняване към този момент сме закъснели.

Има ли към момента свободни места и какъв брой ще коства да посрещнем новата година отвън дома ревизира Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ".

Очакванията са в интервала 24 декември - 2 януари на път да тръгнат към 500 000 българи. Сред най-търсените дестинации и тази зима ще бъдат ски курортите, СПА и балнео комплексите, както и обектите за културно-исторически туризъм.

Резервациите в един комплексите с къщи за посетители във великотърновския Балкан са почнали още през лятото. Свободни места към момента има, само че ползата е надалеч по-голям от предходни години, споделя ни притежателят Елица Гавазова.

Още от август месец има запитвания. Ние също се учудихме, само че това е изцяло обяснимо на фона на ограниченията и рестриктивните мерки. Първото, което питат, е, дали ще има други хора, описа Гавазова

Къщите в комплекса са независими, а във всяка от тях могат да почиват сред 10 и 14 индивида.

Къщите са дребни, т.е. не се разрешава скупчване на огромни компании, работим по безусловно всички ограничения и хората могат да бъдат спокойни. Докато преди години главен фактор за наемане на къща беше ниската цена, сега се приема като разкош - тъй като е по-трудно да намериш място, където да се събереш с другари и да празнуваш умерено на фона на пандемията, сподели още собственичката.

Бърза информация в онлайн платформите за резервации демонстрира, че три месеца преди почивните дни в края на годината - опциите за опазване на вили и къщи за посетители са съвсем изчерпани, а свободни места - рядко се намират.

Свръхтърсене за този вид обекти регистрират и туроператорите.

Типът търсене се промени - в посока да се търсят по-малки места за настаняване, частни къщи - тъй че хем хората да са лимитирани от контакти с други лица, хем да не ги обиден някакви възможни рестрикции, изясни Димитрина Горанова от Асоциация на туроператорите.

Въпреки че свободни места все още няма - късмет да посрещнем новата година в такива къщи към момента има, защото някои от притежателите още изчакват - и при какви ограничения ще работят, и на какви цени.

Има и една част от обектите, които авансово са създали „ стоп " на резервациите, защото изчакват потвърждения и изчакват да видят накъде ще тръгнат цените по отношение на повишаването на енергоносителите и растежа при инфлацията, изясни Румен Драганов от Институт за разбори и оценки в туризма.

Новите разноски към този момент се отразяват и в сметката на Елица Гавазова. Затова има нарастване на цените.

Към този миг според от броя на нощувките цените варират за човек сред 50 и 80 лв., изясни тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР