Почистването на банята е досадно и не е приятно занимание

...
Почистването на банята е досадно и не е приятно занимание
Коментари Харесай

Най-честите грешки, които допускаме при почистването на банята

Почистването на банята е досадно и не е прелестно занятие за никоя стопанка. То обаче може да бъде изпълнено неправилно, а това към този момент от своя страна крие опасности за вас и здравето ви.

В идващите редове ще посочим някои от най-честите неточности, които се позволяват при почистването на тази част от вкъщи.

Търкате плочките на стайна температура

Ако затоплите повърхностите, които ще почиствате, то ще усилите действието на алкалните препарати. Когато оставите замърсяванията на стайна температура, то хабите доста повече сила и препарат, с цел да ги почистите.
 Правилата за класификация на банята съгласно Фън Шуй Правилата за класификация на банята съгласно Фън Шуй
Често хората обичат да подреждат своя дом съгласно главните Фън Шуй препоръки. Това важи и за банята, тъй като тя също е значимо помещение кат...

Напълнете ваната и мивката с топла вода. Оставете по този начин за няколко минути, а по-късно почистете. Ще видите какъв брой по-лесно се отстраняват наслояванията.

Търкате гумените пердета

Това е изцяло безсмислено. Вместо това вземете завесата и я накиснете с други кърпи. Оставете по този начин за половин час и по-късно изперете всичко дружно на къса стратегия. Ако имате такава за 10-15 минути, то това е най-хубавият вид.

Използвате хартиени кърпи

Сигурно по този начин ви се коства най-лесно и хигиенично. Дори да е по този начин, то микрофибърната забрадка е по-оптималния вид. Тя е направена от синтетика, която създава статично електричество. По този метод праха и мръсотията са привлечени от магнит, а вие почиствате повърхностите доста по-лесно.

Не почиствате четката за зъби

Едно изследване на университета в Манчестър потвърждава, че по четката на зъби има към 10 хиляди бактерии, в това число ешерихия коли. Изплаквайте четката за зъби след всяка приложимост. След време можете да я потопите в чаша оцет за няколко минути. Оцетът е прочут със своите антибактериални свойства.
 Ето за какво не би трябвало да държите четката за зъби в банята Ето за какво не би трябвало да държите четката за зъби в банята
Само миенето на зъбите не е задоволително, с цел да разичтате да нямате дентални проблеми. Също по този начин би трябвало да сте сигурни, че съхранявате че...

Също по този начин, не забравяйте да я сменяте на всеки 3 месеца. По този метод ще си гарантиране оптимална хигиена.

Забравяте за прахосмукачката

Ако си мислете, че прахосмукачката няма потребност от разчистване то грешите. Преди да я включите, премахнете по-едрите отпадъци. След това почистете пода, най-после минете с препарат. Със сигурност по този метод ще си спестите време и старания, с цел да почистите всичко.

Не чистите четката си за коса

Подобно на четката за зъби,то и тази за коса би трябвало да се почиства постоянно. Ако стои в банята, то това е наложително. По нея също могат да се задържат разнообразни типове бактерии, които по-късно да се пренесат по косата.

За да я почистите, можете да смесите 1 чаша вода с една чаена лъжичка шампоан и една сода за самун. Ако би трябвало, може да употребявате и остаряла четка за зъби, с която да почистите повърхността на четката за коса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР