Починалият бивш борец Пламен Пенев след гонка с 9 патрулки

...
Починалият бивш борец Пламен Пенев след гонка с 9 патрулки
Коментари Харесай

Адв. Йорданов: Починалият бивш борец Пламен Пенев не бил насилван ли?! Кадрите говорят друго

Починалият някогашен герой Пламен Пенев след гонка с 9 патрулки в Стара Загора най-вероятно е бил ритан и насилван. Движенията на служителите на реда, които се виждат в клип, наподобяват на ритници и побой. Дали е бил пребит, ще стане ясно след аутопсията и правенето на експертизи. Това изясни пред Lupa.bg адв. Емануил Йорданов, които е поел случая с умрелия мъж от Стара Загора.
От направения клип излиза наяве, че Пламен Пенев е опитал да избегне удара с патрулка. Той е заобиколил полицейската кола, а тя се е забила в дясната страна на предницата му и насмалко да обърне автомобила му по таван. Не е ясно кой е раненият служител на реда и по какъв начин е потърпевш. Няма информация и за неговото положение, изясни юристът.
По думите му няма данни умрелият мъж да има полицейска регистрация, та камо ли да е бил съден за нещо. „ От полицията оповестиха, че карцерът е бил осъществен като по учебник, само че фрагментите от клипа приказват друго ”, разяснява правозащитникът.
На 31 декември 2023 година в Окръжна прокуратура-Стара Загора е формирано досъдебно произвеждане във връзка със случая. Установено е, че Пламен Пенев, на 58 година, е умрял след насилственото му изваждане от автомобила от полицейските чиновници.
Назначена е съдебномедицинска експертиза за определяне аргументите за гибелта на П.П., която е предоставена на екип от трима правосъдни медици от Съдебна медицина -Пловдив. Предстои показване на умозаключение от специалистите за изясняване аргументите за гибелта на 58-годишния мъж, като измежду вероятните е и механична асфиксия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР