Починалите от коронавирус в Бразилия надхвърлиха 300 000 след рязко

...
Починалите от коронавирус в Бразилия надхвърлиха 300 000 след рязко
Коментари Харесай

Бразилия с повече от 300 000 жертви на COVID-19

Починалите от ковид в Бразилия надвишиха 300 000 след внезапно повишаване на инфектираните, което докара лечебните заведения до ръба на опциите им да лекуват пациенти, осведоми Агенция Франс Прес.
Бразилия е втората страна в света с най-вече жертви след Съединени американски щати.
Министерството на здравеопазването заяви, че умрелите са достигнали общо 300 685.
Местен вариант на ковид, който се счита, че е по-вирулентен, се показва като съществена причина за растежа на инфектираните. Починалите на денонощие от вируса се утроиха от началото на годината до 2364. В момента Бразилия е страната в света, която регистрира най-висока смъртност.
Президентът Жаир Болсонару съобщи по-рано, че ще бъде образувана спешна комисия, която ще се занимава с епидемията. Държавният глава трансформира курса на фона на засилващия се напън поради обстановката, която той неведнъж омаловажи.
До момента към 6% от популацията от 212 милиона души е получило минимум една доза от ваксина. Бразилия е надалеч от реализиране на задачата си всички пълнолетни да се имунизират до края на годината.
Новата вълна на разпространяване на ковид тласна лечебните заведения до ръба, като се оповестява за сериозна липса на кревати в интензивните отделения и О2 за нуждаещите се пациенти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР