Починалите досега за октомври 2021 са 2.11 пъти повече отколкото

...
Починалите досега за октомври 2021 са 2.11 пъти повече отколкото
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов с нова мрачна прогноза: Вторичен пик на вълната и висока смъртност. Теорийките на хейтърите с нежни души отидоха в тоалетната

Починалите до момента за октомври 2021 са 2.11 пъти повече в сравнение с умрелите за целия октомври 2020 от коронавиусна зараза. Това написа във Facebook математикът на някогашния НОЩ проф. Николай Витанов. По думите му развиването на четвъртата вълна е съгласно предстоящият му - оформяне на второстепенен пик на вълната и висока смъртност.

Той отхвърля да разяснява смъртността от COVID-19. Ето какво още написа той:

" Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 12 октомври 2021 година

Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни.

Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или неприятно, това излиза, това ви пиша.
свързани новини15208на 08.10.202125979на 07.10.2021
Развитието е съгласно упованията. Очакванията са: оформяне на второстепенен пик на вълната и висока смъртност.

За смъртността - никакъв коментар, просто цифри за информация:

- умряли в края на септември 2021 - 20882

- умряли до през днешния ден - 21813

- умряли октомври 2020 (за целия месец) - 441

- умряли за октомври 2021 - 931 (за 11 дни)

Починалите до момента за октомври 2021 са 2.11 пъти повече в сравнение с умрелите за целия октомври 2020.

Никакъв коментар. Изводите си ги правете сами, кой каквито желае да си ги прави. Налице е забавно събитие, което затвърждава убеждението да не споделям никакви цифри по обществените информационни канали.

Вчера бях в Bulgaria on Air вечерта и споделих на водещия да не се учудва, в случай че през днешния ден броят на записаните случаи е повече от 3000. След към час стартира ревът по форумите от страна на злобарите с нежни души, които отново се почувстваха уплашени, застрашени и какво ли не. Към среднощ ревът и воят бяха към този момент забележителни. Тогава излязоха числата в осведомителния портал и се видя, че случаите в действителност и като бе предсказано, са над 3000. Ревът.....не спря. Всеки естествен човек би си затворил устата - когато обстоятелствата приказват и боговете мълчат. Не обаче и тези хора. Разбирам ги - теорийките, с които оправдават държанието си, отидоха в тоалетната. Ловиха ги на гола кука, че видите ли, имаме колективен имунитет и никаква четвърта вълна няма да има и че Витанов приказва нелепости. И те кълвяха. Ловиха ги на гола кука, че никакъв второстепенен пик няма да има и те отново кълваха. И за какъв брой още неща ги ловиха на гола кука и те кълвяха. Защо го дублирам това за голата кука - тъй като опитните рибари знаят каква е вероятността риба да клъвне на гола кука.
свързани новини678на 06.10.2021
Затова - не се оставяйте да ви ловят на гола кука, не кълвете, пазете се. Като оставим встрани душата, застрахователната стойност на човешкото тяло е над 10 милиона евро. Не слушайте " юнаци " които ви поучават да повреждате тази скъпоценна система, пазете си я. Корона-вирусът не е нормално грипче, той е рисков. Не се паникьосвайте и се пазете.

И помнете това за голата кука, тъй като, когато вълната отмине, всички теорийки, които изтекоха в тоалетната, ще ви бъдат извадени отново, ще бъдат увити в целофан и ще ви бъдат още веднъж продавани за шоколад. Не е шоколад това в целофана, макар, че е кафяво. Не кълвете на гола кука, пазете се! Не се паникьосвайте, само че се пазете!

Следват картите за през днешния ден:

Най-напред картата според проекта на Министерството на здравеопазването. Броят на областите на равнище 4 пораства бавно.

Днес са 7 дружно с претендентите. Лошото е, че София-град към този момент е претендент за равнище 4. Скоро кандидатурите на Ямбол и Благоевград ще се появят още веднъж. Из Родопите ситуацията е по-спокойно.

В светлината на последните данни има доста въпроси за локдауна - но в действителност ли няма да има. Да напомня какво съм споделил по въпроса. Направих прогноза, че няма да има цялостен локдаун на 15 октомври, тъй като броят на записаните случаи няма да стигне до 10 000 дневно тогава.

Днес е 12.10. До 15.10 има още 3 дни. Гледаме какво ще стане.

Виждате картата на риска според проекта на Министерство на здравеопазването. Областите на равнище 4 още не са доста, макар, че се чака броят им да пораства. На 15-ти обстановката не се чака да е такава, че да се наложи цялостен локдаун в цялата страна. Областите Шумен, Плевен и Кърджали са добре спрямо другите, ситуцията не е за цялостен локдаун. Разбира се, която област отиде на равнище 4, там може да се чака местен локдаун, т.е. стягане на ограниченията. Аз, като споделям локдаун, разбирам това, което беше в края на март и началото на април предходната година. ТАКОВА НЕЩО НЕ съдебна експертиза ОЧАКВА ДА СТАНЕ НА 15 ОКТОМВРИ, вероятността е доста дребна.

Какво ще стане след 15 октомври - най-вероятният сюжет е местни локдауни за областите, които са на равнище 4 до момента в който преминат пиковите стойности на тази вълна.

Следва прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост.

Кърджали отново е в оранжево. Още една релативно спокойна седмица ги чака хората там. Из областите по Родопите - също ще е релативно умерено. Очакванията са доста мрачно алената зона в западна България да се образува отново във втората половина на седмицата.

На картата на риска според нашата методология София-град още не е влезнала като област във виолетовата зона. Пловдив обаче влезе и нагледно казано падна в пропастта. София ще издържи още някое време. Колкото повече издържи, толкоз по дълго проблемите ни ще се усилват гладко.

Като прибавим към това и обстоятелството, че през днешния ден базовото репродуктивно число е 1.168, та упованията са за продължаващо гладко утежняване на обстановката. Вчера писах - вируса ни пече на муден огън, неговата тактичност е да катурне здравната система посредством последователно увеличение на натиска върху нея. Здравната система към момента има сили да се брани, само че тая работа няма да продължи още дълго, в случай че натискът на вируса се резервира. 1.168 приказва за много мощен напън, макар, че цифрата е под 1.3. Виждате какво става с броя на дейните случаи. Прехвърлиха едно кръгло число и се насочкат към кръгло число, където първите 2 числа са идентични.

Разпространението на болестта в страната е леко преобладаващо дифузно. И през днешния ден 15 области са с такова разпространяване, при започване на предходната седмица бяха 11. И този индикатор е влошен. С две думи - през вчерашния ден писах, че и тази седмица няма да е лека. Днес мисля, че на всички ви е ясно, че в действителност няма да е лека.

Какво да ви пиша най-после. Ситуацията не е никаква изненада, за хората, които четат тези мнения. Пазете скъпоценната биологична част от вашите същества, спазвайте ограниченията, който желае може и да се имунизира. Не слушайте тези, които ви приказват нелепости по какъв начин вирус няма или по какъв начин вирусчето било безвредно. Пазете се, а ги оставете тях да се ловят на голата кука на анти-ковид и анти-ваксърската агитация. Разсъждението е просто - като не играеш на съветска рулетка, мъчно ще пострадаш от револвера. Ама те били " герои ". Ами ами - героят би трябвало да оказва помощ на другите, а не да се пъчи, по какъв начин е по- по- и най- (кълвящ на гола кука).

Това е към този момент. Желая ви здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля ".






СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР