Почина мъжът от Мисисипи, известен като Случай 1“ или първият

...
Почина мъжът от Мисисипи, известен като Случай 1“ или първият
Коментари Харесай

Почина първият диагностициран аутист в историята: Той живя 89 г., 65 от тях работи в банка  

Почина мъжът от Мисисипи, прочут като „ Случай 1 “ или първият човек, диагностициран с аутизъм.

Доналд Триплет беше обект на книга, озаглавена „ В друг ключ “, документален филм на PBS, част от новинарското списание на BBC и безчет публикации в медицински списания.


Но за чиновниците в Bank of Forest, в дребен град на към 40 благи източно от Джаксън, той беше просто „ Дон “, заяви WLBT-TV.

Триплет умря в четвъртък, удостовери Леса Дейвис, старши вицепрезидент на банката. Той беше на 89 година, като от тях 65 години в банката, където татко му Биймън Триплет беше главен акционер.

„ Дон беше забележителна персона “, сподели изпълнителният шеф Алън Бреланд за Триплет.

Първият дисгностициран аутист в историята е ученик на Милсапс Колидж през 1958 година Той обича голф и пътувания и постоянно лети до екзотични места, описа Бреланд.


„ Той беше в собствен личен свят, само че в случай че му дадете две, трицифрени цифри, той можеше да ги умножи по-бързо, в сравнение с можете да получите отговора на калкулатор “, сподели той.

През 1938 година Триплет е прегледан от австрийския детски психиатър Лео Канер в болница Джон Хопкинс в Балтимор, откакто в началото бил комплициран от признаците на момчето, написа Encyclopedia Britannica.

Решен да откри диагноза, Канер вижда Триплет още няколко пъти и до 1943 година се среща с още 10 деца със признаци, сходни на Триплет. Накрая, диагнозата аутизъм на Триплет е сложена от в детайли писмо от 22 страници, съдържащо многократни наблюдения на родителите му по отношение на неговите качества и държание.

Писмото остава главен справочен документ за тези, които учат разстройството.

В ранна възраст Триплет демонстрира провокации със обществените взаимоотношения и необикновена дарба за запаметяване. Несигурни какво да вършат, родителите му го предават в държавна институция през 1937 година, преди да си го приберат година по-късно.


Оливър Триплет, племенникът на Триплет, сподели пред The ​​Times-Picayune/The New Orleans Advocate, че историята на неговия чичо дава вяра на родителите на деца, които са разнообразни. „ Те могат да видят Дон и общественост, която го е прегърнала “, сподели той.

източник: bgvoice.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР